První střípky informací o Galaxy Note 5 a projektu Zen

20

Určitě si všichni pamatujeme Projekt Zero, ze kterého se nakonec zrodily Samsungy Galaxy S6 a S6 edge. Jak je však známo, výrobce vždy v druhé polovině roku představuje tabletofony řady Galaxy Note. Nyní se dozvídáme první informace o novém Notu 5 a projektu Zen, což bude nejspíše Note 5 Edge.

Vlajkových lodí od Samsungu jsme se již dočkali, a je proto čas se posunout na spekulace ohledně telefonů řady Galaxy Note. Tato zařízení spojuje především skvělá výbava skloubená s praktickým stylusem, který z nich dělá doslova digitální zápisníky. K jejich představení dochází tradičně na veletrhu IFA v Berlíně konaném v září. Už teď však na internet unikly některé specifikace, pojďme se na to tedy podívat.

Galaxy Note 5 by měl disponovat SuperAMOLED displejem s rozlišením 2K (2 560 × 1 440 pixelů) nebo dokonce 4K (3 840 × 2 160 pixelů). Samsung totiž testuje oba panely, je však pravděpodobnější, že se přikloní k nižšímu rozlišení. Úhlopříčka by již vyskočit neměla a stále se bude jednat o 5,7 palců. Co se týče vnitřností, tak Samsung by měl nasadit tovární procesor Exynos 7422, který poprvé kombinuje výpočetní a grafickou jednotku spolu s vnitřní pamětí, RAM a modemem v jednom čipu. Samsung také testuje Exynos 7430, ten ale nejspíš nebude nasazen, jelikož zatím není připraven.

Samsung Galaxy Note 4 a Note Edge: budou jim novinky hodně podobné?

Dalším uniklým je projekt Zen, za kterým se nejspíše skrývá Galaxy Note 5 Edge. Jeho výbava však překvapivě nebude vycházet ze základního modelu a první úniky mluví o menším, 5,4 či 5,5palcovém displeji, šestijádrovém procesoru Snapdragon 808 nebo 16GB vnitřní paměti. SuperAMOLED displej s doposud neznámým rozlišením bude navíc zahnutý na obou stranách, tak jak je tomu u Galaxy S6 edge. Z dalších specifikací se mluví o 16Mpx fotoaparátu s optickou stabilizací obrazu a 8Mpx přední kamerce.

I když uniklých specifikací není málo, stále musíme mít na paměti, že jsou zařízení v počátečním stádiu vývoje a informace se ještě mohou změnit. O případných nových únicích vás tak budeme informovat.

Zdroje: fonearena.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Driver
Z Note4 na 5 přejdu jen pokud bude vyšší rozlišení nebo/a větší úhlopříčka k tomu bych chtěl bezdrátové nabíjení a i vodotěsnost se hodí. Jinak mě nic zásadního, co by bylo třeba vylepšit nenapadá. Jestli bude 5ka je facelift bez paměťových karet a se skleněným zadním panelem, tak paradoxně lidi vykoupí 4ku která je špičková a za nižší cenu bude dokonalá. S6 beru jako módní doplněk ale Note kupuji na práci. Nechci sklo ani monolit.
Jan Jameryk
Snapdragon 808 ? Já myslel, že s Qualcommem už Samsung "nehraje".
Pavoukk
Me se libi jak kazdej tady resi rozliseni aby bylo co nejvetsi a mobil mel nejvetsi vykon a byl nejtensi. Neni lepsi aby samsung konecne poradne zapracoval na optimalizaci TW vykaslal se na 2,4,8K a na nejakou blbost stylu GEAR VR a radeji neco udelal s vydrzi betrie. S6 vydrzi uplne hov** na jedno nabiti a note se 4K vydrzi to same. Ja mam doma 120 cm televizi a je FULL HD a obraz je jek vino tak nechapu proc srat do mobilu s uhloprickou 15cm 4K rozliseni. Jsou podstatnejsi veci jako je napriklad baterka. Nechapu jak nekdo muze vyhodit za mobil 20 000 - 30 000 ktery vydrzi kulove. Kdyby takhle vyrabeli auta tak mame na kazdych 100 metrech benzinku. Tam taky dbaji na usporu a na to aby auto ujelo co nejvice KM na jednu nadrz ale u mobilu to je naopak. Dalsi kravina je to bezdratove nabijeni radeji at tam nechaji SD kartu a vymenitelnou uzivatelsky baterku a nabijeni si strci vite kam. Je jedno podle me jestli date kabel do mobilu a nebo se pripoji kabel do doku a na to se da mobil

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze