Uniká podoba tabletofonu Huawei Mate 8 (2× aktualizováno)

Fotografie, kterou do světa vypustil samotný Huawei, láká na 2. září 2015 a Berlín, kde jen pár dní poté startuje tradiční veletrh IFA 2015. Tato záhadná pozvánka dle zahraničích redakcí jasně láká na představení tabletofonu Mate 8.

Aktualizováno 23. 7. 2015

Po včerejší zprávě, kdy jsme hovořili o datu představení, se dnes objevily rendery novinky, které uveřejnil čínský portál CNMO. Ty mimo jiné potvrzují čtečku otisků prstů na zadní straně a ukazují, že se přisvětlovací LED dioda přesunula nad ní.

Rámečky po stranách přístroje by měly být minimální.

Aktualizováno 22. 7. 2015

O něm jsme poprvé slyšeli už před dvěma měsíci (viz níže), kdy se vyrojily první spekulace. Mate 8 by podle nových informací měl poskytnout 6palcový displej, přičemž se potvrdilo QHD rozlišení.

Mate 8 pozvánka

Kromě toho jsme se dozvěděli, že by se mělo jednat o vůbec první telefon se SoC Kirin 950 (více informací o něm zjistíte v našem článku). Ten mají doplňovat 3 GB RAM a 32 GB prostoru pro uživatelská data. K dispozici by ale měla být i dražší varianta s 4 GB RAM a 64 GB prostoru. Dále se očekává, že telefon nabídne čtečku otisků prstů a podporu technologie DualSIM.

Na zadní straně by měl mít 20,7Mpx fotoaparát, na straně přední pak 8Mpx kamerku. Jak už jsme uvedli, k představení by mělo dojít ve středu 2. září (IFA se koná v termínu 4. až 9. září, ale je běžné, že výrobci nové smartphony představují dříve).

Původní informace z 12. 5. 2015

Je tak celkem jisté, že novinka sáhne po QHD displeji, tedy rozlišení 2 560 × 1 440 bodů. A to i přesto, že se ředitel společnosti nedávno vyjadřoval negativně o tak vysokých rozlišeních, zejména v souvislosti s nízkou výdrží baterie. Displej má být „bezrámečkový“, plánuje se nejspíše něco podobného jako v případě nedávno představené Nubie.

Předpokládaná podoba Huawei Mate 8.

Dalším známým parametrem je rozlišení zadního fotoaparátu, konkrétně je to 20,7 megapixelů, výrobcem fotočipu bude Sony. Jako procesor se plánuje osmijádrový Kirin 930. Nebude chybět čtečka otisků prstů stejně jako u předchůdce, kovová konstrukce nebo LTE Cat 6.

Zdroje: mobile-dad.com, phonearena.com, mobile-dad.com, phonearena.com, cnmo.com

Diskuze ke článku
ascension
Proč myslíte 930 když už má P8 935.
Radim
Sak rikal Huawei ze staci full hd rozliseni ubozaci :)
Dominik Kočí
Dominik Kočí
Nevíte, jak to vypadá s Lollipopem na Mate 7? Pořád to slibují, nakonec to mělo být do konce června a stále nic....
Roman Švihora
Roman Švihora
Škoda jen velmi mizerné podpory od Huawei.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze