Samsung Galaxy Watch5 nabídnou 5 barevných variant a Wear OS 4.5

aktualizováno
Samsung Galaxy Watch5 nabídnou 5 barevných variant a Wear OS 4.5
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Uživatelé si budou moci zvolit mezi SIM1 a SIM2
  • Hodinky budou myslet i na uživatele se zdravotními problémy
  • Nová generace Galaxy Watch5 bude dostupná v 5 barevných variantách

Aktualizováno 7. 7. 2022

Samsung Galaxy Watch5 se pomalu blíží. Jejich představení by mohlo proběhnout možná na sklonku léta. Zatímco níže jsme se blíže podívali na samotný operační systém, kterým by hodinky měly být vybaveny, dnes se můžeme díky 91mobiles.com zaměřit na vzhled. Unikly totiž tiskové rendery, dokonce rovnou v pěti barevných provedeních. Dočkáme se Galaxy Watch5 v černém, šedém, světle hnědém, modrém a bílém provedení.

Samsung Galaxy Watch5

Původní informace z 1. 7. 2022

Na oficiální představení nové řady chytrých hodinek Galaxy Watch5 si pravděpodobně ještě několik měsíců počkáme, přesto se již nyní můžeme díky @evleaks podívat na sérii screenshotů odkazujících na chystané funkce, které potěší běžné uživatele i ty se zdravotními problémy.


Wear OS 4.5, kterým mají hodinky Galaxy Watch5 disponovat, totiž přinese kromě několika nových ciferníků také upravené zadávání textu na miniaturní klávesnici. Uživatelé si budou moci zvolit mezi zadáváním textu pomocí diktování, psaním na klávesnici nebo ručním psaním.


Další novinkou má být možnost si zvolit, jestli budou hodinky připojené ke smartphonu odesílat zprávu či volat skrze SIM1, respektive SIM2, což se může hodit například v zahraničí na dovolené, kde budete využívat lokální SIM.


Vývojáři však mysleli také na uživatele s barvoslepostí i dalšími zdravotními problémy. Dvojitým stisknutím domovského tlačítka bude možné spustit funkci TalkBack z jakékoliv obrazovky, která následně přečte na obrazovce se vyskytující text. Dále bude možné upravit reakce hodinek na ťuknutí prstem do displeje, případně dlouhým přidržením prstu na obrazovce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze