První dojmy z PHAB Plus: hodně přerostlý telefon

2

Jsou pro vás běžné telefony příliš malé? V tom případě je tady Lenovo PHAB Plus. Jak samo Lenovo uvádí, jedná se o spojení telefonu a tabletu. Podívejte se, jak telefon vypadá u ucha a zda se ještě vejde do kapsy od kalhot. Vše jsme pro vás vyzkoušeli přímo na IFA 2015. Přesvědčit se o tom můžete i v naší fotogalerii a videopohledu.

Pokud vám nevadí velké telefony a troufnete si na 6,8palcový displej, je tento článek určen přímo vám. Je ovšem PHAB Plus určen i pro vás? Na první pohled zřejmě ano. Kovové a pevně tělo je reprezentativní, PHAB Plus dobře vypadá a neztratí se v žádné společnosti. Potěší také první kontakt, i přes větší rozměry, konkrétně 186,6 × 96,6 × 7,6 mm, se telefon, možná spíš tablet, dobře drží, a to i jednou rukou. Relativně příznivá je také hmotnost 229 gramů, při delším telefonování by vás ale mohla bolet ruka.

Lenovo PHAB Plus

V zadní části kovového těla se nachází 13megapixelový fotoaparát. Pokud vás lákají spíše videohovory a selfie, vyzkoušíte zřejmě přední 5megapixelovou kameru. My jsme na stánku Lenova fotoaparát v rychlosti vyzkoušeli a výsledek není špatný. PHAB Plus se zdá být průměrný, ale nutno podotknout, že světelné podmínky v halách nejsou ideální a na úvod je to poměrně tvrdý test. Na fotografie se můžete podívat níže.

PHAB Plus navíc nabídne slušnou výbavu. 6,8palcový FullHD displej má dostatečnou jemnost 324 bodů na palec. Uvnitř tepe Snapdragon 615, k dispozici má 2 GB RAM a 32 GB interní paměti. Není si na co stěžovat. Do zařízení navíc lze vložit až dvě SIM karty a jednu s podporou LTE. Jediné obavy máme z baterie, která má kapacitu 3 500 mAh, a to není na tak velký stroj mnoho.

PHAB Plus se na světové trhy dostane v průběhu září za cenu 7 000 Kč bez DPH. Pokud by to pro vás bylo příliš, je zde i možnost levnějšího a dokonce ještě většího zařízení od Lenova. To se sice jmenuje pouze PHAB, ale má větší úhlopříčku, konkrétně 7 palců, nabídne HD displej a celkově nižší výbavu v kombinaci s nižší cenou.

Lenovo PHAB Plus – první pohled z IFA 2015

Technické parametry Lenovo PHAB Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce186,6 × 96,6 × 7,6 mm, 229 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,8" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:51 hodin
Dostupnostzáří 2015, 8 000 Kč
Diskuze ke článku
HOST
Tady by měl aspoň nějaký význam QHD displej.
lojza
Samsung se svojí řadou Note začíná mít dost velkej problém.A my uživatelé též.Jsem zvedavy kolik let dávám tomu cca 4-5 let se tato zrůda velikostně stane verzi mini nebo compact.Ostatně toto již tu bylo/je stači vzpomenout na 5 palcovy pádla a dneska to ma přivlastek mini a compact.když jsem viděl jak si to strčil do kapsy,nečeka nás krásna budoucnost :( Ted už jen zbýva změnit oděvni průmysl a dělat jine kapsy :( A že to přijde o tom jsem taky přesvědčen.Ale je mi jasne i takoveto zařizeni si najde sve kupce.A s narůstajici velikosti placek si myslim,že čím dal vic ziskavaji na hodnotě stare hloupe KOMPAKTNI telefony jako nokia 225,301 atd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze