LG X Power 2: novinka se silnou baterií, ale bídnou výbavou

7

Jihokorejské LG překvapivě představilo nový telefon s operačním systémem Android. Model X Power 2 však nemá uživatele prakticky čím zaujmout. Láká pouze na silnou baterii (a tím pádem i dobrou výdrž) a možná i větší displej. Ostatní specifikace dnes nikoho neoslní a zůstává otázkou, na které uživatele hodlá LG s tímto modelem cílit.

LG X Power 2

LG dnes z čista jasna představilo novinku spadající do nižší střední třídy označenou jako X Power 2. Jde tudíž o nástupce staršího modelu, avšak zásadních proměn směrem k lepšímu jsme se nedočkali. Plastový a oblý telefon nezaujme například již vysokou hmotností 164 gramů. Čelní straně dominuje 5,5palcový displej s jen velmi průměrným HD rozlišením. V útrobách tepe osmijádrový procesor s taktem 1,5 GHz. Z nepochopitelných důvodů LG nasazuje v základu 1,5GB operační paměť, což je dnes velmi málo. Situaci nijak nezachraňuje, že má existovat i verze s 2GB RAM. Pro vaše data je připravena 16 GB prostoru a slot pro paměťové karty.

LG X Power 2

V základu poběží telefon na Androidu 7.0 Nougat, za což lze LG alespoň trochu pochválit. Čtečku otisků prstů byste na těle zařízení hledali jen marně. Potěší naopak baterie, kde výrobce nešetřil a kapacita 4 500 mAh slibuje nadprůměrnou výdrž na jedno nabití. Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 megapixelů, zatímco čelní širokoúhlá kamerka pořídí až 5megapixelovou selfie. V další výbavě telefon nepostrádá podporu LTE, Bluetooth 4.2 nebo USB host.

Nové LG X Power 2 se objeví i na evropských trzích a termín zahájení prodeje je v plánu na březen letošního roku. Vybírat bude možné ze čtyř barevných variant – černé, tmavě modré, stříbrné a zlaté. Cena v tuto chvíli ještě nebyla oznámena.

Technické parametry LG X Power 2

Kompletní specifikace
Konstrukce154,7 × 78,1 × 8,4 mm, 164 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 8×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, ?

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Nick Cave
Že by se LG vydalo cestou kterou jde HTC??
Dave
Tak pokuď by byl tak za 2-3 tisíce tak budiž ale stejně pro LG telefon k ničemu když na něm nemají žádnou marži ba naopak ještě prodělají.
developer
5.5 s HD to je bída, kdyby aspoň udělali 5 palců displej.
Filip
Lagy lagy a zase jenom lagy. LG - Laggs Good

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze