První dojmy z Prestigio MultiPhone PAP7500: vhodný i pro náročné

25

Na test se nám dostavila další vlajková loď, tentokrát ze stáje Prestigio. Model MultiPhone PAP7500 patří do vrcholové řady této značky a my vám ukážeme proč. Má výborný FullHD displej, kvalitní výbavu, zajímavý vzhled a to vše za příznivou cenu. Podívejte se na naše první dojmy včetně videopohledu. Věřte, že MultiPhone PAP7500 má co nabídnout.

V Prestigio se rozhodli, že je potřeba zaútočit i na mety nejvyšší a výsledkem je kvalitní telefon pro náročné uživatele. Na tom by nebylo nic překvapivého, kdyby k tomu nepřidali atraktivní cenu. Jak vše dopadlo, kolik tento model stojí a zda skutečně uspokojí náročné uživatele, to se dozvíte v našich prvních dojmech.

Prestigio MultiPhone PAP7500 – videopohled

Design: tohle je Prestigio?

Prestigio dělá v designu skutečné pokroky a vlajková loď je toho jasným důkazem. Na první pohled vás upoutá červená linka, ta se navíc nachází i na zadní straně kolem fotoaparátu. Telefon vypadá dravě a uživatel změní svá očekávání na vysoká již při prvním kontaktu. Konstrukce je sice jinak plastová, telefon ale působí hodnotně a v ničem si nezadá s dražšími přístroji konkurence.

Obsah balení: vždy něco navíc

I zde jsme si již u Prestigia zvykli na poměrně bohaté příslušenství. Našli bychom u této značky i výjimky, ale MultiPhone PAP7500 do nich nespadá. Mimo samotného telefonu, nabíjecího adaptéru a USB-microUSB kabelu zde naleznete stereo sluchátka a ochranný kryt na záda telefonu. Kryt je navíc pogumován a telefon s ním vypadá dobře.

5 FullHD palců a blesk

Dalším šokem je FullHD displej a blesk na přední straně. Prestigio překvapuje a již po úvodním zapnutí je jasné, že model míří vysoko. Displej je skutečně na vysoké úrovni. Jemnost 441 ppi, dobré podání barev a skvělé pozorovací úhly - radost pohledět.

Od povedeného displeje vás na přední straně vytrhne nezvyklý prvek. I když byste ho zde nehledali, je tam blesk. Příznivci selfie fotek mají jasno, toto bude mobil pro ně. Kvalitu předních fotografií navíc podtrhuje 8 Mpx fotoaparát.

Přední strana nabídne poměrně netradiční senzorová tlačítka. Levým vyvoláte další nabídku, popřípadě multitaksing, prostřední slouží tradičně na úvodní obrazovku a po dotyku na pravý sensor se přesunete o krok zpět.

Pravý fotomobil?

Po navnadění předním fotoaparátem s LED bleskem musíme doplnit i zadní fotoaparát. Ten nabídne 13 Mpx a navíc dual LED blesk. První fotografie vypadají dobře, posoudit můžete sami.

4 jádra a 2 GB RAM

Vlajková loď Prestigiu je poháněna čtyřjádrovým Mediatekem 6589T o frekvenci 1,5 GHz s grafickým akcelerátorem PowerVR SGX544 (MP2) a 2 GB RAM. To vše pohání bohužel starší Android 4.2.2 Jelly Bean. Nadstavba Androidu je minimální a prostředí plynulé. Výkonově stačí MultiPhone PAP7500 i na náročnější 3D tituly typu Dead Trigger 2 nebo Asphalt 8.

Výkonově se s dvojnásobně dražšími telefony rovnat nemůžete. Na porovnání se současným HTC One (M8), Samsungem Galaxy S5 nebo Sony Xperií Z2 musíme zapomenout, ale Prestigio dokáže uspokojit i náročnějšího uživatele a na nedostatek výkonu si nemůžeme stěžovat.

I Prestigio MultiPhone PAP7500 má své slabiny. Bohužel tento model nepodporuje stále se rozšiřující LTE síť, dále zde máme absenci paměťových karet, ale telefon to kompenzuje 32GB interní pamětí. Podezření máme i na slabší příjem Wi-Fi signálu, ale to pro vás zahrneme do podrobné recenze. Naopak z nadstandardní výbavy zde máme i užitečné NFC. Celkově na nás telefon za 7 000 Kč zatím působí velmi dobře a to především kvůli kvalitnímu displeji, výbavě a překvapivě nízké ceně.

Podrobnější dojmy a postřehy pro vás chystáme do recenze. V případě dotazů nám napište do komentářů. Na vaše dotazy odpovíme, případně je zahrneme do připravované recenze.

Technické parametry Prestigio MultiPhone PAP7500

Kompletní specifikace
Konstrukce144 × 70,5 × 9,9 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 256 × 3 016), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 088 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6589T, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP2
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2014, ?
Diskuze ke článku
satai
6589T CPU Cast = 4*Cortex A7
Stanislav Kadlec
Stanislav Kadlec
Zajímavý počin. Snad bude i s WP 8.1 aby byla dokonalá pro mě. Co video a zvuk u video nahrávek???
Nery
Co citlivost gps? Mám nižší model Prestigia a tam je to jedna velká tragédie
Zdeněk
Gps mě taky zajímá + wifi. Ještě sklíčko co kryje displej. Dále prosím více fotek jak z předního tak ze zadního fotoaparátu. Předem díky. Jinak to vypadá zajímavě. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze