První dojmy z LG X Cam a LG X Screen: závan z LG G5

10

LG mimo vlajkové lodě představilo také telefony střední třídy. Ty spadají do řady X a nesou označení Cam a Screen. Oba telefony si z LG G5 něco vzaly a pokud nechcete utrácet za vlajkovou loď, tak vás možná jednou z funkcí uspokojí řada X. Podívejte se na naše první dojmy z MWC 2016, kde se dozvíte, v čem jsou tyto telefony tak výjimečné.

LG X Screen a X Cam – MWC 2016

LG X Cam

Na LG G5 jsme obdivovali dva fotoaparáty na zadní straně. U LG X Cam jsme na tom podobně, protože tento model převzal koncept od vlajkové lodě LG. I ve střední třídě jsou tak dva fotoaparáty, ten jeden má 13 Mpx a druhý 5 Mpx. Jak už možná víte, druhý 5Mpx fotoaparát slouží k širokoúhlému záběru. Hodit se to může například ve městě nebo i v místnosti, kde není možnost ustoupit a fotit z větší vzdálenosti. Mimo této hlavní přednosti se ale jedná o klasickou střední, možná střední vyšší třídu.

LG X Cam

LG X Cam je zhotoveno z plastu, ale díky tomu je velmi lehké, pouze 118 gramů. To je na displej s 5,2palcovou úhlopříčkou skutečně nevídané. V ruce to je znám a ocení to především ženy. Displej na střední třídu nabídne vysoké rozlišení – Full HD. To znamená jemnost 424 bodů na palec. Uvnitř se následně nachází osmijádrový procesor, 2 GB RAM a 16 GB interní paměti. Jak je vidět, na střední třídu je to velmi slušná výbava. Stejně tak je dobrý i náš pocit ze zařízení. Ano, je z plastu, ale je lehké, nabídne zajímavý fotoaparát a stydět se nemusí ani za ostatní parametry. Potěšující je také prostředí na Androidu 6.0 Marshmallow a neurazí ani nadstavba, která sice ztratila vstup do menu aplikací, ale na to si lze rychle zvyknout.

LG X Cam je opravdu zajímavé zařízení a zda uspěje? O tom rozhodne až cena, kterou zatím neznáme.

Technické parametry LG X Cam

Kompletní specifikace
Konstrukce147,5 × 73,6 × 6,9 mm, 118 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 8×1,14 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2016, ?

LG X Screen

Druhým v pořadí je LG X Screen. Opět se jedná o střední třídu. Tentokrát ale získáte navíc druhý displej. Ten se stejně jako ten primární nachází na přední straně, ale je nezávislý. Po designové stránce to LG vyřešilo tak, že přední fotoaparát umístilo níže a vlevo. Fotoaparát je tak hned vedle druhého malého displeje o úhlopříčce 1,76 palce a rozlišení 520 × 80 pixelů. A k čemu slouží? To si můžete vybrat, při běžné práci na něm můžete mít zobrazený čas, rychlou volbu pro svítilnu, nastavení Wi-Fi nebo Bluetooth. Displej také můžete nechat vypnutý nebo jen s nápisem LG X Screen. Vše potřebné tak můžete mít hned po ruce.

LG X Screen

Hlavní displej nabídne úhlopříčku 4,93 palců a Full HD, případně HD rozlišení (záleží na cílovém trhu). Displej je v každém případě dostatečně jemný a rozhodně se rastru nemusíte obávat. Pokud hlavní displej zhasnete, tak sekundární displej zobrazí čas a základní informace. Po pár minutách ale zhasne i sekundární displej a čas a datum se zobrazí na hlavním displeji. I LG X Screen tak umí napodobit Nokie, respektive Microsoft.

Samotný telefon opět překvapí lehkostí a kompaktními rozměry. To ocení především majitelé menších rukou nebo ženy. Výbava je následně průměrná a těšit se můžete na 4 nebo 8jádrový procesor (záleží na cílovém trhu), 2 GB RAM a 16 GB interní paměti. Celkově se tak jedná o střední třídu, která přináší něco neobvyklého, a není to jen design, na který spoléhají ostatní výrobci. Ovšem i rávě design ve stylu skleněných zad je silnou stránkou LG X Screen. Nový model od LG se nám líbil, ale k prvními soudu bychom potřebovali znát cenu.

Oba modely jsou zajímavé a chválíme LG za poskytnutí posledního softwaru a možnost vyzkoušet si i ve střední třídě něco z high-endů. Osud zpečetí až cena, o které vás budeme informovat.

Technické parametry LG X Screen

Kompletní specifikace
Konstrukce142,6 × 71,8 × 7,1 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,93" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2016, 7 599 Kč
Diskuze ke článku
kim
celkem ujdou pekne
F1
X cam vypada dobře,o dost lip než g5
David Novotný
David Novotný
Dotaz na redakci:

Kdy máte v planu jít k Microsoftu? Přesněji - kdy budete točit video pohled na Lumii 650?
Proto7
LG tento rok utrpi obrovske straty ....LG G5 mensi displej a vacsie telo ako LG G4 s 5,5 palc. displejom. Velke nevkusne cierne ramceky okolo displeja :( som sklamany. Vrcholom nevkusu je potom launcher, ktory pripomina lacne huawei telefony. Ista originalita a snaha o odlisnost sa da vidiet pri odnimatelnej brade, otazne je dokedy takyto mechanicky namahany spoj vydrzi...hold sklamanie, ziadna nadvaznost na LG G4 a LG V10, totalne prekopanie vzhladu hardwaru a softwaru tiez. Tlacitka na hlasitost mohlli byt vzadu ! Tym sa LG odlisoval a bolo to navykove. Nejednotnost dizajnu u LG telefonov v strednej triede. Telefony maju velke telo s ohladom na velkost displeja. Ponasaju sa vzhladovo na starsie samsungy alebo novsie alcately. Takze suma sumarum, mame tu 3 nove telefony, ktore su kazde dizajnovo uplne odlisne, novy launcher typu huawei, cierrne ramceky okolo displeja, inovacna brada ktora sa moze a bude kazit ..... :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze