První dojmy z cenově dostupných Apple Watch SE. Mají stále čím překvapit?

aktualizováno o video
První dojmy z cenově dostupných Apple Watch SE. Mají stále čím překvapit?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Apple Watch SE nabídnou špičkovou haptickou odezvu i prémiové zpracování
  • Ochuzeni nebudete ani o kvalitní displej či 32GB úložiště
  • Od Apple Watch 6 je rozpoznáte podle absence senzorů SpO2 a EKG

Apple letos kromě regulérního nástupce Apple Watch 5 s lakonickým označením Apple Watch 6 představil také cenově dostupnější variantu, kterou lze pořídit již od 7 990 Kč. Jaké jsou mé první dojmy z nových Apple Watch SE prozradím na řádcích níže.

Apple Watch SE jsou cenově dostupné. Vyplatí se?

Za zapůjčení Apple Watch SE děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si hodinky můžete zakoupit.

Balení nepřekvapí

V bílé krabičce je zcela identický obsah jako u nedávno testovaných Apple Watch 6. Uživatelé mohou počítat (v mém případě) se silikonovým řemínkem s dírkovanou částí řemínku o dvou délkách, manuály, samotným tělem hodinek a také napájecí kolébkou zakončenou USB-A kabelem. Vše je velmi dobře zabaleno, přičemž krabička obsahuje podle mého názoru až zbytečné mnoho rozdělených přihrádek.

Apple Watch 6
Balení Apple Watch SE je identické s balením Apple Watch 6 (na obrázku)

Konstrukce také ne...

Apple Watch SE nasazené na zápěstí na první pohled jen obtížně rozpoznáte od Apple Watch 6. Nejlepší indicií je totiž pohled na spodní stranu, kde jsou senzory pro měření srdečního tepu, ale již nikoliv snímač SpO2 či EKG. Ovládací korunka a tlačítko na pravém boku zůstávají stejné, podobně jako prémiové zpracování a elegantní, leč poměrně nenápadný, design.

Hodinky nasazené na zápěstí působí příjemným dojmem, nikde mě nic netlačilo a snadno jsem našel správnou úroveň utažení řemínku. Ten můžete pochopitelně vyměnit za jiný, Apple totiž nabízí celou řadu pásků, milánských tahů, řemínků a nově také tzv. „Solo Loop“ náramků. Samotné nasazení/sundání řemínku je pak velmi snadné díky praktickému mechanismu. Na závěr je mou milou povinností zmínit, že ani tentokrát nebudete ochuzeni o špičkovou haptickou odezvu, se kterou se setkáte pravděpodobně jen u Apple Watch.

Displej a maximální jas

Obrazovka se chlubí uhlopříčkou 1,57" a rozlišením 394 × 324 pixelů. Jedná se pochopitelně o kvalitní OLED s líbivým podáním barev i zcela dostatečnou svítivostí. Ta mi subjektivně přišla o něco nižší než u dříve testovaných Apple Watch 6, hodinky jsem však prozatím kvůli současnému deštivému počasí neměl příležitost vyzkoušet na přímém slunečním světle. Chybí také režim Always-On, takže pokud je pro vás důležitý, Apple Watch SE nebudou ty pravé hodinky pro vás. Na druhou stranu se displej dokáže pohotově odemknout při každém zvednutí ruky, takže mi to osobně problém nedělá.

Apple Watch SE

Prostředí klasicky za jedna

Uvnitř hodinek najdeme nejnovější watchOS s líbivými emoji i schopností měřit kvalitu spánku a navzdory absenci nejnovějšího procesoru z Apple Watch 6 běží vše stále krásně plynule. Reakce jsou svižné a při používání na nic nečekáte. K dispozici je také interní 32GB úložiště, což je ve světe chytrých hodinek unikát.

Hodinky začínáme testovat, pokud vás tedy ohledně Apple Watch SE cokoliv zajímá, neváhejte se zeptat v komentářích pod článkem.

Technické parametry Apple Watch SE 40 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 34 × 10,4 mm, 30,7 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,57" (394 × 324 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2020,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze