První dojmy z LG Watch Urbane LTE: když se nechcete vázat

Chytré hodinky jsou obvykle navázány na chytrý telefon. Bez telefonu by vlastně ani neměly smysl. To ovšem již nyní neplatí, LG na tiskové konferenci na MWC 2015 představilo Watch Urbane LTE, které se od modelu bez LTE liší více, než jen konektivitou. Podívejte se na hodinky, které jsou absolutně samostatné, zavoláte si s nimi, napíšete SMS nebo e-mail.

LG Watch Urbane LTE – první pohled z MWC 2015

Technické parametry LG Watch Urbane LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce45,5 × 52,2 × 10,9 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,3" (320 × 320 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor700 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ1 2015, ?

LG Watch Urbane LTE jsou kovové a stejně jako Watch Urbane se snaží o co nejelegantnější dojem. Ovšem to je celá podoba mezi LG Watch Urbane a LG Watch Urbane LTE. Hodinky jsou totiž diametrálně rozdílné.

LG Watch Urbane LTE

Již po prvním uchopení poznáte, že držíte v ruce poctivé hodinky. Hmotnost ještě nebyla upřesněna, ale mělo by se jednat zhruba o 110 gramů, a to není málo. Hodinky jsou zároveň poměrně masivní a na ruce jsou již výrazné. Samotné zpracování musíme pochválit, na rozdíl od Watch Urbane je totiž kovový povrch matný a nezůstávají na něm otisky prstů. LG Watch Urbane LTE tak vypadají ještě lépe, ale pozor na velikost a hmotnost, ta by mohla být lepší.

Dovětek LTE jasně naznačuje, kam má LG namířeno. Slot na SIM kartu byste ale hledali marně. SIM karta je totiž ukryta uvnitř zařízení a hodinky se s ní již prodávají. LG tedy spolupracuje s operátory, zatím má smlouvu pouze s několika korejskými, ale pracuje na co největším pokrytí.

Již trojice hardwarových tlačítek na boku nasvědčuje, že bude něco jinak. V hodinkách se nenachází Android Wear, ale LG Wearable Platform. Důvodem je například podpora NFC, které slouží k platbám a párování s telefonem, ale i další pokročilé funkce, kterými hodinky disponují. Připomeňme, že hodinky zvládají i nezávisle telefonovat nebo posílat SMS.

Ovládání LG Wearable Platform je možné na dotykové obrazovce nebo pomocí hardwarových tlačítek. Základem je menu, které si můžete uspořádat do seznamu nebo shluku aplikací. Displej je sice malý, ale pokud se budete snažit, lze na něm vytočit číslo nebo napsat krátkou zprávu. Sami jsme to vyzkoušeli a krátká zpráva není problém, ale na delší text to rozhodně není. Škoda, že LG Wearable Platform nenabídne swipovou klávesnici.

LG Watch Urbane LTE jsou kompatibilní s Androidem, není tak vyžadován přímo telefon od LG. Konkrétní verzi Androidu, kterou hodinky podporují zatím LG nezveřejnilo.

Chytré hodinky LG Watch Urbane LTE jsou rozhodně zajímavým počinem. Bohužel zatím nevíme hned několik důležitých informací –tedy ani dostupnost, cenu nebo situaci s integrovanou LTE SIM.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze