LG na MWC přivezlo exotiku: véčka s Androidem i průhledný Firefox

4

LG kromě svých zbrusu nových přístrojů střední třídy a několika nových chytrých hodinek přivezlo na MWC i neobvyklé přístroje, které nabízí pouze v Asii. Na svém stánku tak ukázalo například dvojici véček s Androidem nebo designově velmi neobvyklý telefon s průhledným krytem a Firefox OS.

Exotické novinky ukazují, že v jiných částech světa nabízí jednotliví výrobci i hodně odlišné přístroje od běžné produkce, kterou známe z Evropy. Příkladem je LG, které na asijských trzích stále udržuje při životě koncept véčkových telefonů, jak ale velí trend, s operačním systémem Android. Ovládání probíhá jak skrze kontextové klávesy a ovládací kříž pod displejem, ale také klasicky skrze dotykový displej, který se ale kvůli konstrukci neovládá příliš pohodlně.

LG Wine Smart

LG ukázalo rovnou dva modely, které se liší designem. Oba mají malé 3,5palcové displeje, 8Mpx zadní fotoaparát, čtyřjádrový procesor od Qualcommu nebo 1 700mAh baterii.

LG Ice Cream Smart

Neobvyklým zjevením pak je telefon s průhledným žlutým krytem, skrze který jsou vidět kompletní vnitřnosti telefonu. LG jej navrhovalo se známým japonským vývojářem Tokujinem Yoshiokou. Na telefonu navíc běží systém Firefox a kombinací zvláštního zjevu a vzácného systému je jednou z největších exotik na veletrhu. LG Fx0, jak zní oficiální označení přístroje, nabídne 4,7palcový HD displej, 8Mpx fotoaparát, čtyřjádrový procesor od Qualcommu, 16 GB vnitřní paměti nebo 1,5 GB RAM.

Průhledné LG Fx0 s Firefox OS

Originální je rovněž klasický dotykový telefon, na který ale můžete nasadit posuvný plastový kryt zepředu, který ale kryje jen část displeje. Zde se pak naplno projevuje asijská hravost, protože jak kryt u zapnutého displeje posouváte dolů, objeví se v horní části displeje pár očí, které sledují pohyb krytu a postupně se objeví i informace o datu a času. Praktický význam nám zcela unikl, ale vypadá to jednoznačně originálně.

Originální LG AKA s posuvným krytem a animovanýma očima nad ním
Diskuze ke článku
xyz
Proc radeji neudelaji misto vecka vysouvak... dotykove ovladani by bylo uplne prirozene. Neco jako byl SE Aino ale lip promyslene.
Tomáš
Bylo by fajn kdyby se k nám dostalo LG AKA

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze