Prototyp krytu pro iPhone 7 řeší absenci sluchátkového jacku

19

U iPhonů 7 a 7 Plus chybí sluchátkový jack, což uživatelé nesou s velkou nelibostí. Problém částečně řeší redukce, ale s tou se někteří uživatelé nespokojí. Na redditu byl proto zveřejněn prototyp pouzdra, které jack iPhonům přidá.

iPhony 7 a 7 Plus samozřejmě přinesly několik novinek a vylepšení. Zdaleka největší rozruch ale nové telefony od Applu vzbudily tím, že nedisponují sluchátkovým jackem. Sluchátka k novým iPhonům klasickým 3,5mm konektorem bez redukce zkrátka nepřipojíte, což mnoho uživatelů nese se značnou nelibostí. V důsledku toho začali uživatelé vymýšlet, jak na tento problém vyzrát a na redditu se objevil nápad poměrně zajímavý. Jeden z uživatelů zveřejnil obrázky prototypu speciálního pouzdra, které sluchátkový jack iPhonu 7 přidá.

TIP: Apple iPhone 7 (Plus) oficiálně: voděodolnost, stereo zvuk a nové barvy

Daptr pro iPhone 7

Pouzdro představené na redditu nese název Daptr a dle jeho tvůrce technologicky vychází z oficiálního bateriové krytu pro iPhone 6. Daptr je k telefonu připojen pomocí portu Lightning a uživatelům výměnou za pár milimetrů délky i tloušťky telefonu nabídne právě sluchátkový jack a také jeden Lightning port navíc.

Konkrétně by iPhone v tomto krytu měl být o 20 mm delší a o 3 mm tlustší. Za toto nepohodlí nicméně uživatel získá možnost zároveň nabíjet telefon a poslouchat z něho hudbu. Potíží iPhonu 7 totiž není jen absence jacku, ale také absence jakéhokoli jiného vstupu do iPhonu v momentě, kdy je kvůli nabíjení zapojen do elektrické sítě. Pouzdro Daptr tento neduh řeší, a to i uživatelům, kteří budou chtít používat sluchátka přiložená k iPhonu 7, jež využívají namísto jacku port Lightning.

Co se týče konstrukce, finální verze krytu by měla mít plastová záda a kovové rámečky chránící zařízení. Barevná provedení krytu pak budou přesně kopírovat barevné varianty nových iPhonů. K dispozici má být pouzdro v černé, temně černé, stříbrné, zlaté i růžově zlaté barvě.

Daptr, který vzbudil skutečně velký zájem, má již svou oficiální webovou stránku, ze které lze vyčíst, že do prodeje by hotový produkt měl dorazit v prosinci letošního roku. K dispozici mají být pouzdra ve velikosti iPhonu 7 i většího iPhonu 7 Plus. Cena je stanovena na 49 dolarů, tedy něco přes 1 300 korun. Zda pouzdro půjde objednat i do České republiky ale zatím zřejmé není.

Zdroje: daptr.com, reddit.com, bgr.com

Diskuze ke článku
Jirka.S
Ta temně černá je dobrý krok, po těch ohlasech že se rychle poškrábe, tady to nevadí mám pořád tu krásnou černou barvu, ale nějaké škrábance mi až tak nevadí protože iPhone je krytý.
Nicméně to nic nemění na tom, že je to nehorázná pitchovina přidávat si dva centimetry na velikosti kvůli něčemu, co tam prostě není a když už si ten telefon tedy kupují, tak si to prostě kupují s tím, že to tam není tudíž to nepotřebuji..
Na druhou stranu, ty dva konektory jsou luxusní ale celkem zbytečné na to, jak ios cíleně nepodporuje různou správu souborů a vůbec univerzálnost, na svém android tabletu si to dokážu představit lépe, jelikož mě android z větší části dokáže nahradit pc, to bohužel ios nedokáže.
anton
uz sa s tym zmierte jack je dead. iphone posunul standardy zase dalej.
Moo
Je legracni jak velka cast majitelu iphone vyzdvihuje jeho jednoduchost, cisty design a prostredi a pak vsechny tyto hodnoty nici kostrbatymy redukcemi a kryty, ktere kompenzuji jeho nedostatky a s kazdou aktualizaci systemu se vytraci i ona povestna cistota a jednoduchost systemu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze