Project Tango se 9. června představí v tabletofonu Lenovo

Známý informátor Evan Blass potvrzuje spojení Googlu a Projectu Tango spolu s novým zařízením od společnosti Lenovo. Tabletofon 6,4palcovým QHD displejem by se měl představit již 9. června tohoto roku a za vcelku přijatelnou cenovku nabízet výraznou evoluci v segmentu vnímání prostoru mobilními zařízeními.

V únoru předminulého roku odhalila společnost Google zcela nový projekt s názvem „Project Tango“, který měl kompletně změnit počítačové vidění.

Google Project Tango – MWC 2016

TIP: Project Soli má zjednodušit ovládání chytrých hodinek

Project Tango funguje v zařízení pomocí speciálních kamer a senzorů, které slouží k mapování prostoru. Díky těmto senzorům dokáže pak zařízení přesně rozeznat, kde v místnosti se nacházíte a prostřednictvím obrazovky nabídnout rozšířenou realitu daného prostředí. Orientuje se bez GPS, Bluetooth, Wi-Fi, tedy kompletně off-line, a to pouze dle toho, co vidí, stejně jako vy.

Poměrně nenápadnému projektu ale dává Google mnoho prostoru, což potvrdil i na letošním MWC, kde se ambiciózní projekt oficiálně spojil s Lenovem, které mělo vyrobit vůbec první zařízení, jež nativně podporuje Project Tango. Společnosti se přitom Googlem domluvily již na veletrhu CES v Las Vegas.

Nyní se ukazuje, že Lenovo a Google svůj slib dodrží a známý informátor Evan Blass potvrzuje, že si Lenovo na 9. června připravilo 6,4palcový tabletofon PHAB2 Pro s QHD displejem a podporou projektu Tango. Předpokládaná cena tohoto zařízení by měla být 500 dolarů, což by bylo asi 14 500 Kč s DPH, pokud se ovšem novinka na náš trh vůbec podívá.

Zdroje: phonearena.com, twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze