Přivítejte Samsung Galaxy Book S, ultratenkého pracanta s Windows

7
Přivítejte Samsung Galaxy Book S, ultratenkého pracanta s Windows
Fotografie: Samsung
  • Samsung Galaxy Book S se chlubí až 23hodinovou výdrží a hmotností 0,96 kg
  • Zařízení běží na platformě Snapdragon 8cx s podporou Windows
  • Případná dostupnost v ČR bude potvrzena později

Dnešní večer nepochybně patřil Samsungům Galaxy Note10 a Galaxy Note10+, které nás uchvátily bezrámečkovým displejem, superrychlým nabíjením či vylepšeným perem S Pen. Neméně zajímavé však bylo odhalení nového Galaxy Booku S – útlého zařízení s Windows 10, které běží na nejmodernější výpočetní platformě Qualcomm Snapdragon 8cx.

Samsung Galaxy Book S

Na začátek se sluší uvést, že nový Galaxy Book S vychází z Galaxy Booku 2. Oproti němu je však výkonnější snad ve všech ohledech. Zařízení navíc bylo navrženo s důrazem na maximální výpočetní výkon zabalený do lehkého a mobilního těla. Galaxy Book S si tak s sebou uživatelé mohou snadno a pohodlně vzít téměř kamkoli díky hmotnosti pouhých 0,96 kg a rozměrům 305,2 × 203,2 × 6,2–11,8 mm.

Svrchní část a základna rámu Galaxy Book S je z z eloxovaného hliníku, který přístroj chrání před poškozením a eloxovaná povrchová vrstva zajišťuje ještě větší pevnost použitých materiálů. Galaxy Book S je vybaven 13,3palcovým FHD TFT displejem schopným rozpoznat až deset dotyků současně pro pohodlné listování, zoomování a celkové ovládání.

Samsung Galaxy Book S

Díky dlouhé výdrži baterie (až 23 hod. při nepřetržitém přehrávání videa) o kapacitě 42 Wh s sebou nebudou muset uživatelé nosit nabíječku. Maximální velikost zařízení se zastaví na úctyhodné hodnotě 1 TB v kombinaci s využitím paměťové microSD karty. Uvnitř nechybí ani 8 GB extrémně rychlé operační paměti typu LPDDR4X či modem pro gigabitové připojení k sítím LTE. Výrobce navíc slibuje superrychlé bootování systému, které uživatelům umožní začít okamžitě pracovat.

Samsung Galaxy Book S běží na výpočetní platformě Snapdragon 8cx, což je první PC platforma postavená na 7nanometrové technologii, kterou Qualcomm vyvinul speciálně pro mobilní zařízení. Snapdragon 8cx zaručuje u Galaxy Book S ve srovnání s Galaxy Bookem 2 výrazně vyšší výkon, až o 40 procent u procesoru a o 80 procent u grafiky. Platforma Snapdragon 8cx byla záměrně navržena tak, aby se obešla bez aktivního chlazení.

Samsung Galaxy Book S

Galaxy Book S bude na vybraných trzích k dostání počátkem podzimu, a to ve dvou barevných variantách – zlaté „Earthy Gold“ a šedé „Mercury Grey“. Případná dostupnost v České republice bude potvrzena později.

Technické parametry Samsung Galaxy Book S

Kompletní specifikace
Konstrukce305,2 × 203,2 × 11,8 mm, 960 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 13,3" (1 080 × 1 920 px)
ChipsetCPU: ?×2,84 GHz
PaměťRAM: 8 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: microSDHC
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor42 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
G.
Tak o tom headphone jacku som mal pravdu. Nechápem, ako si mohol niekto myslieť, že je to proprietárny nabíjací konektor. A procesor Snapdragon 8Cx je lepší ako 855, ale aj tak žiadna výhra. Ale tak ako internet / Office stroj to asi niekomu stačí...
G.
Inak, nemáte chybu v tabuľke? Displej asi nebude TN alebo žeby Samsung vsadil na zastaranú technológiu? Na 99% je to IPS.
OSN
Jak vypadá bootloading? Je to odemčené EFI?
ICE
Něco na cesty kde poběží Visual studio by se hodilo to jo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze