Přivítejte Facebook Watch, službu zaměřenou na videa a seriály

Přivítejte Facebook Watch, službu zaměřenou na videa a seriály
  • Facebook se naplno pustí do segmentu videí se službou Watch
  • Bude nabízet nejen klasická videa, ale také seriály, převážně kratší délky
  • Služba bude nejprve dostupná v USA

Facebook dnes oficiálně představil svou novou službu Watch. Záměrně píšeme službu, neboť dnes by název mohl evokovat i vlastní počin na poli nositelné elektroniky. Watch by se měla alespoň z jisté části snažit konkurovat YouTube. Facebook plánuje do nové služby zahrnout všemožná videa, upoutávky a hovoří se také o seriálech. Uživatelé každopádně nemají očekávat seriály s klasickou televizní stopáží, ale spíše kratší díly. Vše se tak podřizuje dnešnímu sociálnímu světu, kdy je kladen důraz na rychlé a jasné sdělení.

Facebook Watch

Kromě zábavných videí se údajně můžeme těšit také na dokumenty a možnost rychlých interakcí nahrává formátu různých reality show. Potěšeni by měli být i fanoušci sportů. Prozatím Facebook zmiňuje zámořskou basketbalovou ligu a je otázkou, zda se dostane i na sporty populární v našich zeměpisných šířkách. Díky přímému navázání na Facebook pak uživatelé budou moci vše sdílet a přátelé uvidí, co koho zajímá.

Novou službu hodlá Facebook v první fázi testovat na vzorku několika málo uživatelů v USA. Již nyní však bylo oznámeno, že by velmi brzy mělo dojít k rozšíření dostupnosti na více uživatelů a do dalších regionů. Zbývá dodat, že služba Facebook Watch bude dostupná v mobilních telefonech, tabletech, stolních počítačích a také formou aplikace například v chytrých televizích.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: newsroom.fb.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze