Microsoft Surface Pro (2017) se odhaluje, představí se za pár dní

aktualizováno
Microsoft Surface Pro (2017) se odhaluje, představí se za pár dní
  • Fanoušci Microsoftu se mají po představení Surface Laptopu opět na co těšit
  • Další Surface konference se odehraje už 23. května v Šanghaji
  • Microsoft se již nechal slyšet, že určitě představí nový hardware

Aktualizováno 19. 5. 2017

Jen několik málo dní před oficiálním představením uniká podoba další generace tabletu Surface. Únik má na svědomí Evan Blass a kromě obrázků odtajnil, že se novinka údajně bude jmenovat jednoduše Surface Pro. Microsoft by tak upustil od číslování.

Microsoft Surface Pro 2017

Původní informace z 8. 5. 2017

Microsoft dnes oficiálně oznámil datum další konference. Odehraje se za pár dní – již 23. května v Šanghaji. Událost zmínil na Twitteru a Instagramu rovněž Panos Panay, hlavní osoba stojící za vznikem řady Surface. Toto oznámení přichází přitom jen pár dní po odhalení Surface Laptopu a Windows 10 S. Připomeňme si také, že Surface Pro 4 byl představen v říjnu 2015, takže už je čas ukázat nástupce. Můžeme jen doufat, že se dozvíme konečně také nové informace o budoucnosti mobilní verze Windows 10.

Microsoft již potvrdil serveru The Verge, že se určitě za pár dní dočkáme nového hardwaru. Tím zařízením by měl být Surface Pro 5, který nemá být nijak zásadní změnou oproti poslední generaci, ale mají jej pohánět procesory Kaby Lake sedmé generace od Intelu. Podle všeho má také využívat stále konektor Surface Connect pro nabíjení.

Zdroje: fonearena.com, theverge.com, venturebeat.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Co vlastně máme vše starého? Surface pro je dva roky starý, Surface book už taky. Ten sice asi nahradí nový Laptop, ale vzhledem k pevné konstrukci to není tak docela alternativa.
Trochu mě spíš děsí, že by všechny nové Surface dostaly Win 10S, to by byla verze, která by mě nepotěšila (a to ani přesto, že do Store se dostane plnohodnotný Office ve formě UWP). Přeci jen, u tak pokročilých strojů chci širší možnosti.
Na druhou stranu, Win 10S už jsou poměrně blízké Win 10 Mobile, takže by to mohlo pomoci celkovému rozvoji a sblížení platforem a teoreticky i příchodu očekávaného Surface phone...
Jef
Bude chlazení pasivní, nebo to zazdí ventilátorem?
satai
Zase bez USB-C?
rt
Zrovna u toho bajneho Surface Phonu ma pravdu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze