Prémiový Google Pixelbook je tu. Nabídne tenké tělo a skvělou výbavu

6
Prémiový Google Pixelbook je tu. Nabídne tenké tělo a skvělou výbavu
  • Google představil Pixelbook s variabilní konstrukcí
  • Nabídne až 512GB SSD, 16 GB RAM a QHD displej
  • Základní konfigurace vyjde na tisíc dolarů, tedy 27 tisíc včetně daní

Dlouho spekulovaný a očekávaný Pixelbook dorazil, Google jej představil na dnešní tiskové konferenci. Pixelbook je bezesporu prémiové zařízení, o čemž svědčí jak design, tak i parametry.

Na pohled si Pixelbook s jiným zařízením nespletete. Charakteristické pruhy ze smartphonů Pixel se promítly i na jeho tělo, které je tvořeno hliníkem. Potěší tenká konstrukce (10,3 mm) a také hmotnost 1,1 kg. Nový Pixelbook se tak směle může zařadit mezi ultrapřenosné konvertibilní zařízení, k čemuž mu dopomáhá variabilní konstrukce. Můžete jej používat v režimu tabletu, stojanu a klasického notebooku, což dobře známe například z modelové řady Yoga od Lenova.

Google Pixelbook

Displej nabídne 12,3palcovou úhlopříčku s QHD rozlišením (2 400 × 1 600 px), čímž by se mohl rovnat s 12palcovým MacBookem od Applu. Jemnost displeje je ucházejících 235 PPI, v tomto ohledu tedy Pixelbook nijak nezaostává.

Klávesnice je po vzoru motýlího mechanismu kláves od Applu také s nižším zdvihem, její povrch bude měkčený a má rovnoměrné podsvícení. Doufejme, že propagační materiály nelžou. Uvnitř nalezneme procesor Intel Core i5 nebo i7 a až 16 GB RAM. Maximem bude také až 512GB SSD. Samozřejmostí je systém Chrome OS s možností spouštět aplikace pro platformu Android.

Google Pen

Konektorová výbava se, jak se zdá, rovněž inspirovala výrobky značky Apple, takže na těle naleznete jen dva USB-C porty a 3,5mm jack. Postrádáme například čtečku paměťových karet, případně další rozšiřující porty, které by Pixelbook něčím odlišily. Stejně jako smartphony Pixel, i Pixelbook je vybaven hlasovým asistentem, který reaguje na váš hlas, nemusíte tedy stisknout jediné tlačítko na klávesnici (i když i tím je Pixelbook pochopitelně opatřen). Jedná se tak o první notebook s předinstalovaným asistentem od Googlu.

K Pixelbooku bude možné dokoupit i pero pro snazší ovládání grafických aplikací. To vyjde na necelých 100 dolarů (cca 2 700 korun). Samotný Pixelbook bude startovat na 999 dolarech, tedy necelých 27 tisících včetně daní (8 GB RAM, 128 GB SSD, Intel Core i5). Vrcholná konfigurace vyjde na 44 tisíc korun. Do prodeje se dostane na konci října, nad dostupností na tuzemském trhu prozatím visí otazník.

Technické parametry Google Pixelbook 16 GB RAM + 512 GB SSD

Kompletní specifikace
Konstrukce220,8 × 290,4 × 10,3 mm, 1 100 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
Displej?, 12,3" (2 400 × 1 600 px)
Chipset
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémChrome OS
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
Dostupnostříjen 2017, 44 000 Kč
Diskuze ke článku
Samo
je te pekny stroj
konecne nieco vykonne s chrome os
Super
Jen houšť, chromeOS je výborný systém. Nad windows se pomalu stahují mračna.
ANO
Je tam chyba, takove OSless zarizeni max 4400, a i tak pro masochisty, kterym nevadi nulova podpora ....
Looker1
Je to skvělý stroj. Mám ho doma a nelituji. Dovolím s tvrdit, že je lepší než ipad Pro 12,5

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze