Základní Redmi Note 8 se pochlubí procesorem Snapdragon 665

7× aktualizováno
Základní Redmi Note 8 se pochlubí procesorem Snapdragon 665
  • Největším lákadlem by se měl stát 64Mpx fotoaparát
  • Redmi Note 8 se začne prodávat spolu s novým Redmi televizorem již 29. srpna

Aktualizováno 26. 8. 2019

Zatímco před dvěma dny jsme se dozvěděli o procesoru pro variantu Redmi Note 8 Pro, kterým bude Helio G90T, slabší verze zvaná Redmi Note 8 si vystačí se stále velmi výkonným Snapdragonem 665 od Qualcommu. Naznčil to ve svém příspěvku manažer Redmi, Lu Weibing.

Redmi Note 8

Aktualizováno 24. 8. 2019

Sama společnost se na uvedení nového telefonu těší tak moc, že nás nepřestává zaplavovat příspěvky, které představují vlastnosti zanedlouho představeného smartphonu. Nyní jsme se například dozvěděli, že přístroj bude poháněn 12nm čipsetem Helio G90T, který bude chlazen pomocí kapaliny. Výsledkem je hodnota přes 280 tisíc bodů v AnTuTu. To je srovnatelné číslo s Kirinem 810, ten je však postaven na 7nm výrobním procesu.

Antutut

Aktualizováno 22. 8. 2019

Redmi se rozhodlo nalákat na chystaný Note 8 zveřejněním videa s rockovou kapelou. Na tom by asi nic zajímavého nebylo, když by členové kapely nepřišli do styku právě s Redmi Note 8. Oficiálně tak můžeme na obrázku níže vidět vzhled zařízení, respektive jeho zadní stranu s vertikálně orientovanými zadními fotoaparáty. K představení dojde přesně za týden.

Redmi Note 8
Redmi Note 8

Aktualizováno 21. 8. 2019

(Ne)přítomnost NFC je u levnějších smartphonů Xiaomi často kritizovaným nedostatkem, který kazí obvykle slušný celkový dojem. To se naštěstí netýká chystaného Redmi Note 8, který byl na videu původně zveřejněném na sociální síti Weibo zachycen, jak tuto technologii využívá.

Aktualizováno 20. 8. 2019

Odhalení nových telefonů Redmi se blíží, ale ještě před svou cestou na pulty musejí zamířit do příslušných agentur na certifikaci. Kromě jejich schválení pro provoz v dané zemi se takový proces obvykle postará o únik zajímavých informací. Jak si povšiml playfuldroid.com, únik z čínské agentury 3C sice neslibuje samotný telefon, ale odhaluje, že bude mít 18W nabíječku MDY-09-EK. Také se dočkáme jeho levnějšího sourozence s 10W nabíjením. Oba dva modely pak budou mít více paměťových variant.

3C

Aktualizováno 20. 8. 2019

Podle nejnovějších informací má být Redmi Note 8 Pro po designové stránce podobné Redmi K20 (Xiaomi Mi 9T). Uniklá fotografie pořízená během natáčení reklamního spotu odhaluje záda se speciálním holografickým efektem v zelené barvě, který jsme mohli vidět i u výše zmíněného modelu. Rovněž fotoaparáty jsou uloženy ve vertikálním modulu, tentokrát však na jeho spodním konci najdeme čtečka otisků prstů. Více informací se pravděpodobně dozvíme již brzy.

Aktualizováno 19. 8. 2019

Generální ředitel podznačky Redmi, Lu Weibing, je známý tím, že velmi rád informuje o horkých novinkách skrze sociální síť Weibo. Tentokrát lákal na chystaný Redmi Note 8, který srovnával s předchozí generací. Těšit se můžeme na kvalitnější fotografie díky 64megapixelovému snímači, lepší poměr obrazovky k ploše telefonu či delší výdrž. Smartphone by se měl začít prodávat již 29. srpna spolu s novým televizorem.

Původní informace z 5. 8. 2019

Po úspěchu Redmi Note 7 jistě nikdo nepochyboval, že se brzy dočkáme nástupce a jediná otázka, na kterou tak zbývalo odpovědět, byla, kdy se nová generace objeví na trhu. Odpověď nám poskytl sám generální ředitel značky Redmi, Lu Weibing, který během zodpovídání dotazů na sociální síti Weibo prozradil, že Redmi Note 8 existuje a je výkonnější než konkurence.

K představení by navíc mělo dojít ještě v tomto měsíci, a to dost pravděpodobně již 7. srpna na konferenci s názvem „Images of the future“, tedy ve stejný den, jako mají být představeny nové Samsungy řady Galaxy Note10. Největším lákadlem nového Redmi Note 8 by měl být kromě vylepšených specifikací hlavně fotoaparát.

Redmi Note 8

V telefonu se má údajně nacházet 64megapixelový senzor, který Xiaomi nedávno demonstrovalona svých sociálních sítích. S největší pravděpodobností se bude jednat o senzor ISOCELL Bright GW1 od Samsungu, jenž skládá čtyři pixely do jednoho. Snímač zvládne kromě výsledných 16megapixelových snímků pořídit rovněž nativní 64Mpx fotografie nebo natáčet Full HD video až ve snímkovací frekvenci 480 FPS.

Diskuze ke článku
Kryštof Dostál
Tak zrovna dneska jsem si objednal xiaomi mi a3. Pokud bude redmi note 8 hodně nadupanej tak to asi zruším a koupím raději jeho. Naštěstí mi přijde až za týden tak mám čas se rozhodnout až note 8 ve středu oznámí. Výkon mě nezajímá. Nejdůležitější jsou trio foťák-displej-baterie. Zvláštní když dřív mě zajímal v podstatě jenom výkon
Eedx
Super, jsem zvedavy jaky bude. docela se na nej tesim. Mohl by opet zamichat svou tridou a rozbit Huawei usta, jako jeho predchudce.
Kilyan
Aaaple to neni
User
Jsem zatím spokojen s Redmi Note 7
Chybejici NFC neřeším, platím výhradně kartou a jeden způsob mi stačí.
Oceňuji výkon tedy SD660 mimo dalšího, nástupce má sice NFC ale údajně dostane taiwansky mediatek a ten nějak nemusím, navíc u mediatek je horší sw podpora nových androidu brání tomu snad požadavky výrobce a ovladače, tohle u sd nehrozí a podpora xiaomi je i ve střední třídě velmi dobrá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze