Poptávka po iPhonu 14 Plus je pravděpodobně o dost nižší, než Apple čekal

7
Poptávka po iPhonu 14 Plus je pravděpodobně o dost nižší, než Apple čekal
Fotografie: Apple
  • Apple chce modelem Plus vyplnit mezeru po iPhonu 13 mini
  • Příliš velké poptávce se však iPhone 14 Plus (prozatím) netěší

„Velkou“ novinkou letošní události Apple, během níž odhalil cupertinský výrobce novou řadu iPhonů, se stal iPhone 14 Plus, který má podle výrobce evidentně vyplnit mezeru po kompaktním iPhonu 13 mini, což je podle nás škoda. Sázka na velký displej a extra dlouhou výdrž se však podle všeho Applu nevyplatila a poptávka po modelu Plus je tak ještě nižší, než byla poptávka po modelu mini, což měl být ostatně důvod, proč se jej výrobce rozhodl dále nenabízet. Podle macrumors.com dorazí model Plus jako jediný včas, všechny ostatní iPhony 14 mají přitom menší (v řádu dnů) i větší (v řádu týdnů) zpoždění, což platí i pro oficiální český Apple e-shop. Nízkou poptávku po modelu Plus potvrzuje i známý analytik Kuo, podle jehož názoru strategie segmentace modelů pro letošní trh zkrátka nevyšla.


Apple iPhone 14 Plus 512 GB

Rozměry160,8 × 78,1 × 7,8 mm, 203 g
DisplejOLED, 6,7" (2 778 × 1 284 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A15 Bionic,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 325 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 18. 9. 2022 23:44
"Sázka na velký displej a extra dlouhou výdrž se však podle všeho Applu nevyplatila a poptávka po modelu Plus je tak ještě nižší, než byla poptávka po modelu mini"

Jestli to nebude spíš kvůli tomu, že iP14 Plus je očesanej krám s loňským SoC a přesto začíná na 30k. Člověk nemusí být odborník aby viděl, že za 30k si u androidu koupí vrchol mobilní technologie (jako celek) a ne očesanou tuctovku. Případně si koupí loňské iP13 Pro Max za skoro stejné prachy ale jako celek mnohem lepší telefon. Vždyť se to úplně samo nabízí.
Petr Šilhan
Petr Šilhan
Se nedivim, když si můžu Dynamic Island nainstalovat i na Android. Žádnou další must have funkci, která by obhájila takovou investici, iP 14 nemá.
Dodo T
Dodo T
tak im treba, nemali zrušiť mini...
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Jakože iPhone 13 mini stáhnou z prodeje? Jsou v Applu normální?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze