Poměrně kompaktní Pixel 6a zřejmě nenabídne tak špičkový fotoaparát

2× aktualizováno
Poměrně kompaktní Pixel 6a zřejmě nenabídne tak špičkový fotoaparát
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výška telefonu by měla být 152 milimetrů
  • Nasazen má být 6,2" OLED displej
  • Premiéra by mohla proběhnout v květnu

Aktualizováno 19. 4. 2022

Google by měl možná již v příštím měsíci představit Pixel 6a, tedy model střední třídy. Očekává se, že značná část výbavy bude přejata od vybavenějších modelů, typicky například nový procesor Tensor. V případě fotoaparátů se však přeci jen bude šetřit, naznačují to informace xda-developers.com. Zcela chybět by totiž měl Motion Mode, který využívá strojové učení a vícesnímkové snímání. Výsledkem jsou snímky s rozmazaným pozadím a ostrým pohybujícím se objektem v popředí. Nabízí se tak možnost, že se v Pixelu 6a objeví sestava fotoaparátů z Pixelu 5a, tedy 12,2megapixelový hlavní snímač a 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv.

Aktualizováno 28. 1. 2022

Pravděpodobný příchod Pixelu 6a omylem naznačil i samotný Google, o čemž informuje droid-life.com. Ten totiž lidem patřícím do fanouškovské skupiny Pixel SuperFans zaslal mimo jiné také omalovánky s tematikou produktů Google, kde se v rámci stránky s obsahem lze dočíst, že na dvojstraně 6 a 7 se nachází zařízení Nest a Pixel 6a. Na zmíněné dvoustránce se však Pixel 6a nevyskytuje, jedná se tak jen zřejmě o chybu. I ta však dává tušit, že se dříve či později Pixelu 6a dočkáme.

Google Pixel 6a

Původní informace z 24. 1. 2022

Google v posledním kvartále loňského roku představil Pixel 6 a Pixel 6 Pro. Je již zažitou tradicí, že třetím do party bývá později uvedený odlehčený model s písmenem A. Dle Maxe Jambora bychom se Pixelu 6a měli dočkat výrazně dříve, než se předpokládalo. Představit by se měl již během května, zatímco jeho předchůdci si premiéry odbývaly až koncem léta.

Google Pixel 6a
Možná podoba chystaného Google Pixelu 6a

Možná novinka by mohla potěšit všechny, kteří hledají kompaktní telefon. Očekávají se rozměry 152,2 × 71,8 × 8,7 mm a 6,2" OLED displej. Vzhled má vycházet z výrazně pozměněného designového směru vybavenějších Pixelů 6, od kterých si model 6a má vzít i procesor Tensor. Naopak mírně ochuzeny mají být dva fotoaparáty na zadní straně. Nasazen má být 12,2megapixelový hlavní fotoaparát a 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv.

Z výbavy se dále spekuluje ještě o čtečce otisků prstů, která by měla být zakomponována přímo do displeje, což by bylo vůbec poprvé v modelech s přídomkem A. Samozřejmostí bude nejnovější Android 12. Na další informace si ale budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
Dodo T
Dodo T
Možná novinka by mohla potěšit všechny, kteří hledají kompaktní telefon.,,,
Skor ktorý chcú kompaktnejsi Pixel 6,,, od kompaktneho telefonu ma stale daleko...
Kompakt bol Pixel 5 a 4a...
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Jsem zvědav, protože ty letošní Obludy co Google předvedl, to ani omylem.
Jsem zvědav, zda by to byla dobrá výměna za můj Pix 5, jinak zůstanu u něho stále.
Jde mi o vybavenost a cenu, což si myslím, že mě stejně nepotěší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze