Podle Seznamu má chytrý telefon přibližně třetina seniorů

1

Z průzkumu Seznamu vyplývá zajímavá věc, a to že až třetina seniorů vlastní chytrý telefon. Na druhou stranu většina z těchto uživatelů nemá internet v mobilu a považuje ho za zbytečnost. Hlavní důvod je prý ten, že se často zdržují doma a v telefonu mobilní internetové připojení prostě nepotřebují.

Ze zprávy, kterou uvolnil Seznam.cz, se můžeme dočíst, jak jsou na tom senioři a chytré telefony. Překvapivě chytrý telefon vlastní až třetina důchodců nad 65 let, a dalších 13 % nad jeho koupí uvažuje. Tablet potom vlastní každý desátý senior a každý pátý nad jeho koupí přemýšlí. Údajně stojí za zájmem o moderní technologie seniorů hlavně aktivní přemlouvání ze strany dětí a vnoučat.

Průzkum Seznam
Mobilní internet v telefonu/tabletu

Hůře je na tom ale využívání mobilního připojení, jelikož mobilní data používá přibližně pouze 14 %. Za tímto nízkým číslem údajně stojí fakt, že senioři tráví spoustu času doma, kde mají internetové připojení zavedené až do počítače. Seznam zveřejnil i tři názory seniorů na internet v mobilu a jestli ho používají.

Průzkum Seznam
Názory na mobilní internet

Zdroje: Tisková zpráva