Podívejte se, jak fotí nový Galaxy Note 4 (srovnání s Note 3)

18

V pražském sídle českého Samsungu jsme si mohli podruhé vyzkoušet nejnovější tabletofon z dílen tohoto korejského výrobce. Zatímco celkově jsme si mohli telefon podrobně vyzkoušet už na IFA v Berlíně, jednu věc jsme ještě neznali. Jak novinka fotí? Na to jsme se dnes zaměřili a zde jsou výsledky, porovnané s předchozím Notem 3.

Samsung svůj nejnovější tabletofon řady Note představil na veletrhu IFA v Berlíně a jak jste si mohli již přečíst v našem preview i podrobných dojmech s videem, zaměřil se spíše na evoluční vylepšení toho stávajícího, než na revoluční změny. I tak je ale novinek požehnaně. Telefon je naživo mnohem elegantnější a díky kovovému rámu působí hodnotněji, zaujme také QHD displej a novinky z výbavy, které korespondují s Galaxy S5, tedy čtečka otisků prstů nebo měřič tepu. Samozřejmě nechybí pokročilý stylus S Pen s mnoha funkcemi a rozeznáním až 2 tisíc úrovní tlaku, nepočítaně chytrých funkcí v samotném systému.

Samsung Galaxy Note 4
Porovnání velikosti Galaxy Note 3, Galaxy Note 4 a Galaxy Alpha

Funkcemi „nabušený“ přístroj bez kompromisů jsme nyní znovu vyzkoušeli v Praze předtím, než se v říjnu dostane na český trh. Vyzkoušeli jsme také, jak novinka fotí a výsledky jsme porovnali s předchozím Notem 3.

Galaxy Note 3, Note 4 a Galaxy Alpha

Fotoaparát je totiž jednou z mnoha inovovaných funkcí novinky. Samsung totiž vůbec poprvé použil optickou stabilizaci, díky které by mělo být možné fotografovat ostřejší a přitom jasnější snímky za zhoršených světelných podmínek. Světelnost objektivu činí průměrných F 2.2. K dispozici je i rychlé fázové zaostřování a mnoho chytrých funkcí známých už z modelu Galaxy S5. Oproti předchozímu modelu Note 3 je možné fotit v plném 16Mpx rozlišení i v širokoúhlém formátu 16:9, kdežto Note 3 zvládá stejný formát nikoliv ve svém maximálním 13Mpx rozlišení, ale pouze s 9,5 Mpx, na které jsme měli nastavené také testovací fotografie.

Fotografie z Galaxy Note 4 jsou vlevo, z Galaxy Note 3 vpravo. Všechny fotografie jsou foceny na automatický režim bez blesku v nejvyšším možném rozlišení při nastaveném širokoúhlém formátu.













Samsung Galaxy Note 4 fotí podle očekávání špičkově. Fotografie jsou ostré, barevně věrné a s minimální mírou šumu, i když na větších jednolitých plochách (typicky nebe) jsou vidět stopy postprocessingu. Na fotografii s bannerem v interiéru je pak názorně vidět výhoda optické stabilizace. Oba telefony zvolily podobně dlouhý čas, Note 4 ale díky optické stabilizaci vyprodukoval ostrý snímek, zatímco u Notu 3 už je znatelný pohyb rukou a mírné rozmazání. I v interiéru dokázal Note 4 vyprodukovat snímky s relativně nízkou mírou šumu a díky vyššímu rozlišení jsme se dočkali většího množství detailů.

Samsung Galaxy Note 4 by se v České republice měl začít prodávat v říjnu za cenu 21 499 Kč.

Diskuze ke článku
imba
Oba telefony fotí skvěle, ale Note 4 má podstatně lepší fotky za zhoršených světelných podmínek.
Honza
N3 má trochu živější barvy, jinak oba fotí velice dobře.
Vladek
Budete srovnávat aji video? A jinak si myslím,že fotky Note 3,zas tak pozadu oproti Note 4 nejsou.
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Naposledy upraveno: 1. 10. 2014 13:53
Osobně si myslím že je slušně viditelný rozdíl v interieru ,protože venku fotí v celku stejně a Note 3 má podle mě lepší podání barev. Možná když by se umístil Note 3 do stativu tak bude fotit i v interiéru téměř stejně jako Note 4.
Díky za porovnání to je totiž další důvod proč zůstanu u Note 3 a po dlouhé době mám zase telefon déle než jeden rok :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze