Podívejte se, jak fotí nové Realme 9 Pro+ s optickou stabilizací obrazu

Podívejte se, jak fotí nové Realme 9 Pro+ s optickou stabilizací obrazu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinka od Realme je vybavena 50Mpx fotoaparátem Sony IMX766
  • K optické stabilizace přibyl i nový noční režim a režim Ulice
  • Dále disponuje 8Mpx ultraširokohlým objektivem a 2Mpx makro snímačem

Realme právě dnes oficiálně představilo nové modely řady 9, ze kterých se největší pozornosti těší Realme 9 Pro+. Proč? Klade totiž důraz na fotografické schopnosti, což je jistě vítaná změna, po loňské řadě 8, která svými fotografickými výkony rozhodně nenadchla.

Realme 9 Pro+

Aktuální novinka vzala změnu z gruntu a hlavní fotoaparát má 50 megapixelů. Jak ale dobře víme, o počet megapixelů nejde. Ledacos nám ale napoví, že je nasazen kvalitní senzor Sony IMX766, který je převážně nasazován do dražších telefonů. Srovnatelným modelem je v současnosti snad jen OnePlus Nord2 se shodným snímačem a obdobnou českou cenou. Samotný senzor se pyšní velikostí 1/1,56" a světelností f/1.8. Třešničkou na dortu je pak optická stabilizace obrazu (OIS). Fotoaparát by měl tak podávat velmi dobré výkony za zhoršených světelných podmínek. Samotný výrobce uvádí, že Realme 9 Pro+ zachytí o 45 % více světla než iPhone 13.

Realme 9 Pro+ Hlavní fotoaparát Ultraširokoúhlý fotoaparát Makro fotoaparát
rozlišení 50 Mpx 8 Mpx 2 Mpx
velikost senzoru 1/1,56" 1/4,0" ?
světelnost f/1.8 f/2.2 f/2.4
OIS ano ne ne

Fotografování v interiérech je tak s novým Realme 9 Pro+ přeci jen svižnější, avšak navzdory nasazení funkce AI Noise Reduction Engine 3.0, která má pomoci pořízením více fotografií co nejlépe odstranit digitální šum, se ho telefon zcela zbavit nedokáže. I v poměrně dobře osvětlených interiérech je na vzdálenějších detailech vidět nežádoucí slévání. V exteriérech jsou výsledky o poznání lepší a ostrost zdobí celou plochu fotografie. Mezigeneračně jde tak o posun k lepšímu.

Mezi režimy fotoaparátu vás může zaujmout Ulice. Nebojte, nejde o prvek pro fanoušky stejnojmenného nekonečného seriálu, nýbrž o jakýsi filtr určený pro fotografování městských částí. Nejedná se tak o funkci, která by měla rozhodnout o tom, zda si daný telefon pořídíte, či nikoliv.

Ukázka hlavního fotoaparátu, ultraširokoúhlého objektivu a dvojnásobného digitálního zoomu (informace o použitém režimu Ulice či Noční scéna najdete v popisku snímků)

Realme 9 Pro+ (testovací video) – 4K, 30 FPS

Realme 9 Pro+ pro vás v redakci testujeme. Pokud vás o novince cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Realme 9 Pro+ 256+8 GB

Rozměry160,2 × 73,3 × 8 mm, 182 g
DisplejAMOLED, 6,4" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 920, 2×2,5 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor4 500 mAh, doba nabíjení: 0:44 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze