Podívejte se, jak fotí nová Nokia N9

2

Nástupce Nokie N8 se představuje, je jím Nokia N9-00. Pyšní se hned několika nej. Nabídne zcela odlišný operační systém MeeGo 1.2 Harmattan, dotykový 3,9 palcový AMOLED displej nebo fotoaparát o rozlišení 8 MPx s širokoúhlou optikou. Unibody tělo je vyhotoveno z polykarbonátového těla.

Nokia N9
TIP: Čtěte Nokia N9 s MeeGo naživo: první dojmy, fotografie a video

Nová Nokia N9 se má rozhodně čím pochlubit. Pokud bychom jen stručně popsali její charakteristiky v bodech, nebude nám stačit ani papír A4. Mezi klíčové vlastnosti patří AMOLED displej o úhlopříčce 3,9 palce s ochranným sklem Gorilla Glass. Nokia konečně převedla, že se nebojí osadit svá zařízení výkonným hardwarem. Konečně jsme se dočkali 1 GHz jednojádrového procesoru TI OMAP 3630 s grafickým čipem PowerSGX 530. Polykarbonátové unibody tělo zaručuje mimořádnou pevnost a vylučuje jakékoliv náznaky povrzávání nebo jiných konstrukčních neduhů. Novinka disponuje i velkou interní pamětí o kapacitě 16 nebo 64 GB.

Nokia N9
TIP: Čtěte Nokia N9 oficiálně: vlajková loď s MeeGo připlouvá

V dnešním článku si vezmeme na paškál 8 MPx fotoaparát a světě div se, nechybí automatické zaostřování, jinými slovy autofocus - toto slovo jako by z finského slovníku zmizelo. Další vlastnosti hovoří o širokoúhlé optice 28 mm. Neuvěřitelnou hodnotu můžeme spatřit u světelnosti objektivu která je F/2.2. Tato hodnota je jako z říše divů, drtivá většina kompaktních fotoaparátů může jen stěží závidět tak výbornou světelnost. Pro pořizování snímku ve zhoršených světelných podmínkách napomůže duální LED dioda.

Nokia N9

8 MPx fotoaparát pořizuje snímky ve výsledném rozlišením 3552 × 2000 pixelů. Nepřipadá vám toto rozlišení atypické? Máte správný dojem. Fotoaparát totiž pořizuje snímky ve formátu 16:9. Postrádat budeme mechanickou spoušť fotoaparátu, výhodou je kontinuální zaostřování scény, pořízení snímku tak má být údajně bleskurychlé. Z focení přejdeme do oblasti pořizování videonahrávek. Mohou být v rozlišení 720p při snímkovací frekvenci 30 fps. Za výrobou samotné optiky stojí věhlasný výrobce Carl Zeiss.

Zdroje: mynokiablog.com, sotovik.ru

Diskuze ke článku
anawarr.cz
až na tu první fotku zelených křesel, to vypadá dobře. další důvod kroutit hlavou nad elopovim výrokem, pohřbívajícím n9 a meego
liliana
hmm..akoze prva nokia ktora sa mi paci..(:

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze