Nokia N9 se blíží, bude mít elegantní balení

6

Pokud netrpělivě očekáváte Nokii N9 s operačním systémem MeeGo, dočkáte se již za několik týdnů. V mnoha zemích Nokia vyřizuje předobjednávky a z mnoha zdrojů se ozývá zahájení prodeje koncem září a v říjnu.

Předobjednávky ve světě jsou k dispozici většinou za cenu v přepočtu okolo 15 tisíc Kč. Ředitel české pobočky Nokie však potvrdil, že cena bude na českém trhu nižší, než 15 tisíc Kč (což však může znamenat 14 999 Kč) a dostupnost slibuje určitě v říjnu. Oficiální e-shop Nokia v České republice zatím předobjednávky nezahájil. Dřívější informace obsahovaly zmínku o zahájení evropského prodeje dne 15. září. Zda se toto neoficiální datum v některé zemi potvrdí, zatím není jisté.

Nokia N9 - fotografie z tiskové konference

Na internet se zatím dostal také obrázek balení Nokie N9 a vypadá to, že Nokia pokračuje v novém stylu balení (inspirovaným iPhonem), které jsme vidělu už u Nokie X7.

Nokii N9 dostanete v krabičce s tímto designem

Nová Nokia N9 se má rozhodně čím pochlubit. Pokud bychom jen stručně popsali její charakteristiky v bodech, nebude nám stačit ani papír A4. Mezi klíčové vlastnosti patří AMOLED displej o úhlopříčce 3,9 palce s ochranným sklem Gorilla Glass, které je navíc elegantně zakřivené. Nokia konečně převedla, že se nebojí osadit svá zařízení výkonným hardwarem. Konečně jsme se dočkali 1 GHz jednojádrového procesoru TI OMAP 3630 s grafickým čipem PowerSGX 530. Polykarbonátové unibody tělo zaručuje mimořádnou pevnost a vylučuje jakékoliv náznaky povrzávání nebo jiných konstrukčních neduhů. Novinka disponuje i velkou interní pamětí o kapacitě 16 nebo 64 GB. Fotoaparát má rozlišení 8 Mpx a disponuje autofocusem i LED diodami. Operačním systémem je inovativní MeeGo, které se ovládá výhradně gesty, na přední straně telefonu totiž není žádné tlačítko pro vstup do hlavního menu. Podívejte se na náš videopohled, který jsme natočili při představení Nokie N9.

Nokia N9 – videopohled z tiskové konference

Zdroje: twitpic.com

Diskuze ke článku
nemy
No za 14 tisíc si dělaj srandu když daleko lepší SGS2 se dá sehnat za 11 000kč.
jardik
nejlevnější je na xstore, jak píše ip man, vše ostatní jsou samozřejmě šedivky.
jinak co se týče N9, tak cena je docela přestřelená, protože meego nemá de facto žádnou budoucnost a když pominu HW, tak N8 toho nabídne víc(lepší foto, HDMI a BT s mnoho profily)
jardo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze