Podívejte se, jak budou vypadat nové dotykové Office

9

Microsoft neustále pracuje na svých produktech, mezi které patří i kancelářská sada Office. Ta je v nejnovější verzi 2013 sice uzpůsobena pro použití dotykového ovládaní, ovšem stále se jedná o aplikace klasické plochy. Nová verze Office má být ovšem už napsaná pro prostředí Modern UI.

O tom, že nová kancelářská sada Office (nejspíše 2015) bude určená pro prostředí Modern UI jsme se dozvěděli už na konferenci BUILD v dubnu. Ovšem na té jsme měli možnost vidět pouze PowerPoint, který nám toho příliš neřekl. Ovšem nedávno z Microsoftu unikl dokument, jenž zobrazuje vzhled základních aplikací kancelářské sady Office.

Uniklé snímky z kancelářské sady

Těmi jsou samozřejmě Word, Excel, PowerPoint a Outlook, ale nejspíše se dočkáme i dalších aplikací z této populární kancelářské sady. Ze snímku je patrné, že všechny aplikace budou podstatně zjednodušeny a dobře uzpůsobeny pro použití dotykovým perem, ale vše může ve finále vypadat úplně jinak. Zajímavé je, že nově Microsoft využije pro programování Office své herní knihovny DirectX a dosáhne tím rychlejších reakcí u těchto pracovních nástrojů.

Uniklé snímky z kancelářské sady

Kódový název této kancelářské sady je nejspíše Gemini, o něm jsme měli tu čest slyšet již dříve. Zatím není známo, kdy se nové verze Office dočkáme, ale nejspíše bude dostupná za rok a název bude příhodně Office 2015.

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
kubik393
Jsem hodně zvědav, hlavně na to, kolik funkcí bude proti klasickým desktopovým Office ořezáno nebo skryto a jestli se zase zúží podpora svobodných (a standartizovaných) formátů. Pokud bude nadále existovat i desktopová verze Office, nic nenamítám, jenom ať existuje Metro Office, na takové ty drobné úpravy na tabletech, ovšem si neumím představit takový Access nebo Publisher v dotykové verzi, neumím si totiž představit člověka, který by podobnou verzi používal (Publishera možná ještě ano ale řešit databáze na tabletu?)
Olaf
MS se fakt snazi.Pro je je MS mnohem lepsi firma nez Google. Pokud bych odesel od MS tak k Applu a obracene, ale ke Google a jeho ekosystemu nikdy. U techto 2 firem mam dojem, ze opravdu dbaji na spokojenost zakaznika, ze si davaji zalezet :-)

Zatimco Google jen uzivatele tlaci do neceho a schovava se za to, je je vse zadarmo a proto si s vami dela co chce. U Googlu mam dojem ze uzivatel je jen jakousi statistikou. Ani sluzby a produkty s androidem a chrome pro mne nemaji zadnou hodnotu ani nepredstavuji zadnou inovaci. Je to neco okopceneho prdnuteho do clodu, a huraaa zadarmo, ale das nam vse co mas :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze