Podívejte se, jak bude vypadat nový Skype ve Windows 8 (video)

3

Už tento pátek se bude konat slavnostní uvedení operačního systému Windows 8. Stejné datum si Microsoft vybral i pro zveřejnění oficiální aplikace Skype ve verzi právě pro novou verzi svého OS. Podívejte se, jak bude nový Skype pro Windows 8 vypadat a co všechno bude umět.

"Přivítejte Skype pro Windows 8. Je to rychlé, snadné a krásné!" Takovýto nadpis zvolili vývojáři Skypu pro Windows 8 ve svém článku na oficiálním blogu Skypu. A jaký že vlastně Skype na nových oknech bude? Podle svých autorů převezme všechny oblíbené funkce, které nabízí aktuální verze, ale jak můžete vidět, přichází s kompletně novým designem zapadajícím do Windows 8. Těšit se tak můžete na chatování, videohovory, hovory (bez obrazu) v rámci Skypu a nebo také placené volání a posílání SMS zpráv na běžná čísla mobilních telefonů a pevných linek.

Tip: přečtěte si také článek - Vyzkoušeli jsme finální verzi Skype pro Windows Phone (video)

Skype se na "osmičkách" samozřejmě plně přizpůsobil designové filozofii celého sytému. Všechny ovládací prvky jsou jednoduše rozděleny v zájmu co největší intuitivnosti ovládání. Jak víte, Windows 8 je od základu plně přizpůsobený pro dotykové ovládání. Microsoft s ním chce totiž zahájit frontální útok na poli tabletů, kde v posledních letech dominuje především Apple s iPadem a Android.

Ovládání Skypu by na Windows 8 mělo být hračkou

I když Microsoft samotný Skype vlastní, nebude tento program součástí systému od základu. Vývojáři jej ale díky tomu mohli s Windows spojit tak těsně, že pokud si ho nainstalujete, bude se do značné míry chovat jako nativní aplikace. Dočkáme se například integrace se seznamem kontaktů a přímo z profilu určitého kontaktu bude možné volat přes Skype. Program samozřejmě bude umět běžet na pozadí a například příchozí hovor, na který vás upozorní okénkem v pravém horním rohu, tak jednoduše vyřídíte třeba při rozepsaném e-mailu. Zajímavé je také to, že i když aplikace poběží na pozadí, nebude údajně díky dobré optimalizaci příliš zatěžovat procesor a tím pádem baterii, což potěší právě zejména majitele tabletů.

Nový Skype by měl být odrazem nejmodernějších trendů. Proto asi nikoho moc nepřekvapí, že nabízí provázání se sociálními sítěmi. Seznam kontaktů, nazvaný jednoduše lidé tak kromě avatarů a profilů jednotlivých lidí nabídne například i výpisy z jejich Facebooku, a dokonce i možnost komentování a lajkování bez nutnosti přechodu na samotný Facebook. Toto se uživatelům určitě bude hodně líbit. Skype pro Windows 8 samozřejmě nabídne i spoustu dalších funkcí. Podívat se na některé z nich můžete na následujícím krátkém videu.

Video - představení Skypu pro Windows 8

Co na nový Skype říkáte? Líbí se vám provázanost se systémem a nové funkce? Chybí vám nějaká podstatná? Diskutujte s námi o tom v diskuzi pod článkem.

Skype pro Windows 8 bude k dispozici od pátku 26. října. Uživatelé jej budou moci bezplatně stahovat skrze obchod Windows Store.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Ondrej
Mne se líbí nový Skype
Detailista
Takže hlavním tahákem je, že dokáže běžet na pozadí? 8o
věra
kdy bude skype pro můj windows phone 8 k dispozici?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze