Poco X6 Pro láká na parádní displej i výkonný Dimensity 8300 Ultra

První dojmy
34
Poco X6 Pro láká na parádní displej i výkonný Dimensity 8300 Ultra
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka oslní displejem s tenkými rámečky i vysokým jasem
  • Potenciální zájemce jistě potěší rovněž „plnotučné“ prodejní balení
  • Uživatelé budou mít k dispozici až 512GB úložiště i výkonný čipset

Značka Poco dnes na český trh oficiálně uvedla kromě modelu Poco M6 Pro také neméně zajímavý smartphone Poco X6 Pro. Novinka konkrétně láká na velký displej, výkonný čipset a rychlé nabíjení. Jaké jsou naše první dojmy?

Balení: „plnotučné“ a se vším všudy

Používání každého nového smartphonu obvykle začíná rozbalením prodejní krabičky. V případě Poco X6 Pro se můžete těšit na balení využívající kontrastní černé a žluté barvy, ještě více zajímavější je však samotný obsah. Na uživatele zde totiž čeká i v této pro výrobce mnohdy nelehké environmentální době kromě telefonu rovněž ochranné silikonové pouzdro, 67W napájecí adaptér a kabel typu USB-C/USB-A. Novopečený majitel tak má vše důležité ihned po ruce a nemusí se stresovat dalšími investicemi či výběrem vhodného příslušenství.

Xiaomi Poco X6 Pro 5G

Černá je dobrá, ale nepříliš praktická

Telefon k nám dorazil v černém provedení, jež sází na (rovněž černé) matné rámečky, ale také lesklá záda s obdélníkovým fotomodulem. Nejedná se přitom ani tak úplně o černý odstín, spíše velmi tmavě stříbrný. V každém případě přináší lesklý povrch nevýhodu v nutnosti telefon v podstatě neustále leštit, nehodláte-li jej tedy doslova používat v rukavičkách. Každý otisk je totiž velmi snadno viditelný a okamžitě kazí estetiku zařízení. Jedním z řešení je pak nasadit například dodávané pouzdro. Samotný fotomodul vypadá vcelku hezky, líbí se nám, že na sebe příliš neupozorňuje, stejně jako to, že výrazně nevystupuje nad okolní povrch.

Co se týče nasazení plastového rámečku, nijak nás neuráží. V dané cenové třídě je to naprosto běžné řešení a zařízení působí v ruce příjemně. Stejně tak lze chválit umístění fyzických ovládacích prvků na pravém boku, jež jsou velmi snadno nahmatatelné. Při pohledu na tlačítko vypínání vás možná napadne, že se zde ukrývá čtečka otisků prstů, jak tomu u cenově dostupnějších smartphonů často bývá, ovšem ta si našla místo v displeji. Její reakce jsou pohotové a prst rozpoznává spolehlivě. Také samotné odemknutí (animace odemknutí) je pěkně svižné, takže uživatel na nic nečeká.

Parádní plochý displej

Kde si novinka jednoznačně zaslouží pochvalu, to je 6,67" obrazovka, která má příkladně tenké rámečky a navíc se jedná o tzv. CrystalRes 120Hz Flow AMOLED panel s krásnými barvami i velmi solidním jasem. Nastavení obnovovací frekvence lze ponechat na samotném telefonu, případně vynutit 60/120 Hz. V kombinaci s čipsetem MediaTek Dimensity 8300 Ultra a stereo reproduktory se tedy jedná o velmi schopné multimediální zařízení, na němž bude radost hrát hry či sledovat videa.

Neméně zajímavá je ale i další výbava, jmenovitě 5 000mAh baterie s podporou 67W nabíjení. Již brzy vám přineseme podrobný nabíjecí test. Pozornost si však zaslouží i 64Mpx primární snímač s optickou stabilizací či podpora až 512GB úložiště a až 12 GB RAM.

Cena a dostupnost

Poco X6 Pro bude na našem trhu dostupné ve třech barvách: černé, žluté a šedé. Zájemci budou mít zároveň na výběr ze dvou paměťových verzí, konkrétně 8 + 256 GB za 8 499 Kč, případně 12 + 512 GB za 9 999 Kč. Od 11. do 17. ledna 2024 navíc bude možné novinku pořídit za zvýhodněnou cenu 7 649 Kč, respektive 8 999 Kč.

Xiaomi Poco X6 Pro 5G 512+12 GB

Rozměry160,5 × 74,3 × 8,3 mm, 186 g
DisplejAMOLED, 6,67" (2 712 × 1 220 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 2 160 × 3 840 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 8300 Ultra, 1×3,35 GHz + 3×3,2 GHz + 4×2,2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Hodně parádní kousek. Mimochodem UFS 4.0 za 8k? 🤣 Neskutečný.
Údajně má slíbené 3 nové updaty a 4 roky záplat. A navíc začíná rovnou na A14. Docela sranda, když si to člověk srovná s tím křápem od Honoru s 2 updaty a starým droidem v základu 🤣
Pc Wifi
Pc Wifi
tak pokud ma levne Poco UFS 4 a drazsi 13T UFS 3.1, tak je neco dost spatne... u verze X6 je uz jen 2.2

co se toho hyper ó es tyce, chyb a podivnosti tam je nemálo... popsano na foru miuios.cz
vetsina je uz z doby MIUI, jen zmigrovaly do HyperOS.
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Velmi přijatelné ceny a parametry též super, software je 3 roky OS a 4 roky bezpečnostní záplaty.
Petr Růžička
Petr Růžička
V jedné české videorecenzi zazněla na tento telefon výtka, že má příliš tiché sluchátko - což by byl velký redflag - setkali jste se také s tímto problémem? Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze