Poco M6 Pro láká na paměťovky i slušnou softwarovou podporu

8
Poco M6 Pro láká na paměťovky i slušnou softwarovou podporu
Fotografie: Xiaomi
  • Telefon má velký displej s Full HD+ rozlišením
  • Výkon obstarává Snapdragon 4 Gen 2
  • Výrobce slibuje 3letou podporu ve formě bezpečnostních záplat

Značka Poco spadající pod Xiaomi představila nový model nižší střední třídy Poco M6 Pro. Mezi hlavní přednosti novinky patří podpora 5G. Čelní straně dominuje velký IPS displej s 6,79", jemným Full HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Jas může dosahovat až na 550 nitů.

Xiaomi Poco M6 Pro

Velmi dobře je Poco M6 Pro vybaveno po výkonnostní stránce. Nasazen je totiž Snapdragon 4 Gen 2 od Qualcommu společně se 4/6 GB RAM. Interní paměť nabízí 64/128 GB a nechybí ani podpora paměťových karet o velikosti až 1 TB. Systém zajišťuje nejnovější Android 13 a nadstavba MIUI 14. Obojí lze zabezpečit otiskem prstu, přičemž čtečka je na pravém boku přístroje. Zásadní je, že Poco přislíbilo dvě velké aktualizace a 3 roky softwarových záplat, což je v nižší střední třídy rozhodně vítané.


Na zadní straně jsou jen dva fotoaparáty. Hlavní snímač se pyšní 50 megapixely a sekunduje mu 2megapixelový portrétní snímač. Tentokrát chybí ultarširokoúhlý objektiv nebo třeba makro snímač. Na čelní straně je základní 8megapixelová selfie kamerka. Baterie má nepřekvapivě kapacitu 5 000 mAh a podporováno je výhradně drátové nabíjení s výkonem 18 W. Za zmínku stojí přítomnost 3,5mm jacku nebo mírně zvýšená odolnost dle IP53.

Poco M6 Pro se začne prodávat nejprve na indickém trhu. Základní 64GB verze se bude nabízet v přepočtu za 3,5 tisíce korun. O globální dostupnosti však prozatím informace nejsou.

Technické parametry Xiaomi Poco M6 Pro 12+512 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce168,6 × 76,3 × 8,2 mm, 199 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP53
DisplejAMOLED, 6,79" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetMediaTek helio G99, , GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.3, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 6 999 Kč
Diskuze ke článku
babatko
babatko
>>Výrobce slibuje 3letou podporu ve formě bezpečnostních záplat

a jak casto?

lebo je rozdiel vydavat patche KAZDY MESIAC alebo raz za 3-5 mesiacov, co je pri POCO bezne
Pc Wifi
Pc Wifi
kdeze ty lonsky snehy jsou... resp doba kdy Poco byli founy leckdy s cpu stredni - vyssi tridy za lakavou cenu. Ted je z toho jen dalsi znacka co nabizi v podstate vse co jiní a ne vzdy s radoby dobrym pomerem cena / vykon. Na to nemusi takove produkty oznacovat Poco... U teto "novinky" citim ze brzy vyjde dalsi model, nejake + - zmeny ale pridaji podporu 5G a i na cene, postaci lehci modifikace ve fabrice. Za me Xiaomi nikdy, jejich MIUI je silenost nade vse.
Ben Ben
Ben Ben
Tak jestli by ten telefon stál fakt třeba ty 4k a ideálně s 6GB RAM, tak na něm nevidím nic špatnýho. Aspoň to má moderní Snapdragon. Ta podpora bude asi hodně pomalá ale aspoň slíbená... za tyto peníze to fakt není běžné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze