Přidávání příspěvků na Instagram z počítače? Zřejmě již velmi brzy

aktualizováno
Přidávání příspěvků na Instagram z počítače? Zřejmě již velmi brzy
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Jedná se o možnost tvorby příspěvků přímo z desktopu (internetové stránky)
  • Byla zřejmě zahájena veřejná testovací fáze

Aktualizováno 25. 6. 2021

Implementace nové funkce pokračuje, což naznačují informace od Matta Navarry, konzultanta pro sociální média. Ten na Twitteru sdílel snímky obrazovky zachycující možnost přidávání příspěvků skrze počítač, což naznačuje postupné rozšiřování okruhu testování. Vybraným uživatelům již přibylo nezbytné tlačítko „+“, po jehož stisku je možné buď ručně vybrat fotografii, nebo ji přetáhnout do okna Instagramu. Je nutné říci, že testování probíhá pouze s příspěvky, nikoliv s Příběhy či Reels.

Nabídka možností by měla věrně kopírovat ty z mobilních zařízení. Po přidání fotografie se tak objeví nabídka s možnostmi přidání filtrů a nakonec označení dalších profilů či vaší polohy.

Původní informace ze 17. 5. 2021

Sociální platforma Instagram nepřestává přinášet nové funkce, mezi kterými však dlouhou dobu scházela možnost tvorby příspěvků z desktopového rozhraní (internetové stránky). To by se však nyní mělo podle slov vývojáře Alessandra Paluzziho změnit.


Nově bude možné přímo z internetového prohlížeče v počítači vytvořit nový příspěvek s fotografií či videem, aplikovat na něj různé filtry, označit místo či osobu, zkrátka vše, na co jste zvyklí z mobilních telefonů. Novinka momentálně prochází interním testováním, jen tak brzy se podle Alessandra jejího nasazení nedočkáme.