Pixely 8 od Googlu takřka odhaleny. Vylepší se fotoaparáty a dojde i na teploměr

3
Pixely 8 od Googlu takřka odhaleny. Vylepší se fotoaparáty a dojde i na teploměr
Fotografie: Google
  • Ultraširokoúhlé objektivy obdrží automatické ostření
  • Teleobjektiv u Pixelu 8 Pro nabídne 5násobné přiblížení
  • Základní Pixel 8 bude mít větší displej se 120 Hz

Do oficiálního představení nových Pixelů 8 zbývá už jen několik dní. Samotný Google před časem oznámil, že premiéra proběhne ve středu 4. října. Ani letos se však Googlu nepovedlo novinky udržet pod pokličkou. Nějaké náznaky zveřejnil Google záměrně sám, mnohé však uniklo s předstihem.

To je případ i poměrně velkého úniku informací od Evana Blasse. Ten zveřejnil list specifikací, kde se srovnává nastupující generace Pixelů 8 se staršími kousky. Získali jsme tak poměrně obstojný přehled o výbavě.

Google Pixel 8 a Pixel 8 Pro

Displeje se na první pohled výrazněji nezmění. Pixel 8 Pro si uchová 6,7" AMOLED panel se 120Hz obnovovací frekvencí. Menší Pixel 8 nabídne meziročně o desetinu palce větší 6,2" AMOLED panel a nově již se 120Hz obnovovací frekvencí. Nepřekvapí zvýšená odolností se stupněm krytí IP68, což v praxi znamená, že mobilům nevadí prach ani voda. Novinkou bude v případě Pixelu 8 Pro teploměr, avšak není známo, jak přesně bude fungovat a skrze co bude probíhat případné měření.

Potvrzuje se také, že pod kapotami obou novinek bude procesor Tensor G3 od Googlu. O paměťových variantách prozatím mnoho známo není, ale lze předpokládat, že základem budou 128GB verze. Dále nebude chybět odemčení displeje pomocí obličeje či čtečka otisků prstů přímo v displeji. To jsem však samozřejmě viděli už u předchůdců.

Změny se letos dotknou fotoaparátů. Hlavní snímač si však uchová 50Mpx rozlišení u obou modelů. Ultraširokoúhlé objektivy se však vylepší. Pixel 8 si sice ponechá 12Mpx rozlišení, avšak dodá automatické ostření. To nebude chybět ani Pixelu 8 Pro, avšak jeho ultraširokoúhlý objektiv bude 48Mpx. Pixel 8 Pro pak tradičně nabídne ještě teleobjektiv se 48 Mpx a možností 5× bezztrátového zoomu. Pixel 8 Pro má také jako jediný nabídnout 30× hybridní zoom a možnosti profesionálního ručního nastavení fotoaparátu.

Na finální informace o výbavě si pak musíme počkat do příští středy, kdy se novinky oficiálně představí. Google plánuje odhalit i další chytré hodinky.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Těším se.. Hlavně ať má lepší výdrž a lepší čtečku..
Ceny v EU by měli být 799€ za 8čku, 8 Pro pak 1099€, oba ve 128GB verzi úložiště.. Uvidíme zda se ceny potvrdí nebo i třeba sníží..
Martin Kudrna
Martin Kudrna
"Pixel 8 Pro má také jako jediný nabídnout 30× hybridní zoom a možnosti profesionálního ručního nastavení fotoaparátu."
Znamená to, že Pixel 8 nebude mít možnost ručního nastavení času závěrky, ISO, atp.? Je tato možnost u loňských modelů? Přijde mi to totiž jako docela zásadní funkce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze