Pixelbook Go od Googlu se chlubí ultratichou klávesnicí a tloušťkou pouhých 13 mm

12
Pixelbook Go od Googlu se chlubí ultratichou klávesnicí a tloušťkou pouhých 13 mm
  • Na jedno nabití má Pixelbook Go zvládnout až 12 hodin používání
  • Uvnitř najdeme procesory Intel Core i rychlé SSD

Právě představený Pixelbook Go od Googlu zaujme všechny příznivce kompaktních notebooků s originálním designem. Pixelbook Go, na který jsme vám včera přinesli poměrně podrobné první dojmy, vyčnívá z davu nejen netradičním vroubkovaným povrchem, ale také tloušťkou těla pouhých 13 milimetrů. I přes tenkou konstrukci Google slibuje výdrž až 12 hodin na nabití. Vzhledem k hmotnosti pouhých 907 gramů, které bylo docíleno použitím hořčíkové slitiny, se tak jedná o velmi slušnou hodnotu.

Po otevření se objeví 13,3" obrazovka s poměrem stran 16:9, která bude nabízena s Full HD, ale také jemnějším 4K rozlišením. Zajímavá je rovněž ultratichá klávesnice, kterou doplňuje dvojice hlasitých reproduktorů. Pochopitelně nechybí ani tlačítko v levém spodním rohu pro chytrého Google Asistenta. Klávesy jsou vyvedeny z měkčeného materiálu a mají ideální zdvih i rozestupy. Ti, kteří si mohli klávesnici nového Pixelbooku Go vyzkoušet naživo pějí pouze chválu a Googlu se evidentně podařilo přijít s klávesnicí, kterou ocení všichni uživatelé, kteří na notebooku často a hodně píší.

Za zmínku stojí rovněž originální barevné provedení „Not Pink“, které Google poprvé představil u Pixelů 3. Jako operační systém byl zvolen Chrome OS, který uživatelům zprostředkuje zabudovanou ochranu proti počítačovým virům stejně jako bleskové reakce. Z konektorové výbavy pak nesmíme zapomenout zmínit dvojici USB-C konektorů (jeden na každé straně). Podle Googlu by mělo zajistit 20 minut nabíjení celé dvě hodiny používání.

Pixelbook Go bude nabízen v různých konfiguracích s procesorem Intel Core m3, i5 či i7. O rychlou odezvu se postará 8 až 16 GB operační paměti a 64/128/256GB SSD. Předobjednávky začínají již dnes, avšak prozatím pouze na černou variantu „Just Black“, a to za cenu startující na 649 amerických dolarech (přibližně 18 tisíc korun i s daní). Jednotlivé sestavy a jejich ceny si můžete prohlédnout níže:

  • 8GB RAM, 64GB SSD, FHD, 8. Gen Intel Core m3 za 649 USD (přibližně 18 tisíc korun i s daní)
  • 8GB RAM, 128GB SSD, FHD, 8. Gen Intel Core i5 za 849 USD (přibližně 24 tisíc korun i s daní)
  • 16GB RAM, 128GB SSD, FHD, 8. Gen Intel Core i5 za 999 USD (přibližně 28 tisíc korun i s daní)
  • 16GB RAM, 256GB SSD, UHD, 8. Gen Intel Core i7 za 1 399 USD (přibližně 39 tisíc korun i s daní)
Diskuze ke článku
Lukáš
Za 18 tisíc 64gb ssd a come m3??? Doufal jsem, že se poměr cena výkon zlepší, ale takhle se budu muset podívat jinak. A pak ať se nedíví, že o to nebude mít nikdo zájem jako minule.
Jakub Miakyš
V lednu jedu do Londýna, tak už viem čo milé si odtial donesiem...
Xwert Is
Xwert Is
No ceny sú fajn až na to, že za nepoužiteľný OS je to veľa no....
pavel tesař
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze