Pestrobarevná Motorola Edge 30 Neo je nejlevnějším mobilem s bezdrátovým nabíjením

První dojmy včetně videa
4
Pestrobarevná Motorola Edge 30 Neo je nejlevnějším mobilem s bezdrátovým nabíjením
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon je kompaktní a hmotnost činí pouze 155 gramů
  • 6,28" pOLED displej v sobě ukrývá čtečku otisků prstů, umí až 120Hz obnovovací frekvenci

Kromě vlajkové Motoroly Edge 30 Ultra a střední třídy v podobě Edge 30 Fusion představila Motorola také cenově dostupnější model Edge 30 Neo. Novinka zaujme paletou barev od Pantone, ale také v dané třídě netradiční výbavou či příjemně kompaktními rozměry.

Motorola Edge 30 Neo – první dojmy

Kompakt v barvě Very Peri

Motorola uzavřela partnerství s Pantone – společností, jejíž široká paleta (standardizovaných) barev je využívána například v textilním odvětví. Každý rok však vyhlašuje také tzv. barvu roku, přičemž tou zvolenou pro letošní rok se může pochlubit i nová Motorola Edge 30 Neo. Barevné provedení Very Peri, které je odstínem fialové, však ani zdaleka není jedinou zajímavostí daného modelu. Novinka totiž zaujme rovněž kompaktními rozměry 152,9 × 71,2 × 7,75 mm, rozměrově je tedy velmi podobná například Samsungu Galaxy S22, viz fotografie. Jedná se také o relativně lehké zařízení s hmotností pouhých 155 gramů, za což vděčí například plastovému rámečku.

Motorola Edge 30 Neo
Srovnání s Galaxy S22

Zájemci se mohou těšit na stereo reproduktory s certifikací Dolby Atmos, ale rovněž 6,28" pOLED panel. Ten nabídne kromě symetrických rámečků (viz video) rovněž 120Hz obnovovací frekvenci či solidní jemnost 402 PPI. Navíc je přímo v displeji integrovaná (optická) čtečka otisků prstů. A jelikož se jedná o plochý panel, na rozdíl od Edge 30 Ultra a Edge 30 Fusion integroval výrobce notifikační funkci do obvodu fotomodulu. Zde se nachází LED přisvícení, které tak dokáže upozornit na příchozí hovor, notifikaci či časovač. Poklepáním na zadní stranu telefonu lze pak spustit přednastavenou aplikaci.

64Mpx fotoaparát s OIS i 68W nabíjení

Fotovýbava novinky obsahuje hlavní 64Mpx snímač s optickou stabilizací doplněný o 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením, který tak poslouží také jako makro. Třetím snímačem je pak 32Mpx selfie kamerka. Kvůli zvolenému procesoru, kterým je Snapdragon 695, už nyní víme, že nebude telefon schopný záznamu 4K videa, což je limitace spojená s ISP daného čipsetu.

Chuť však uživatelům spraví podpora rychlého 68W nabíjení 4 020mAh baterie, která tak pravděpodobně doplní kapacitu velmi rychle. Dost možná vůbec nejzajímavějším prvkem výbavy je však podpora bezdrátového nabíjení, které je v dané cenové kategorii u nových smartphonů naprostou raritou. Nejlevnějším (novým) smartphonem s podporou nabíjení Qi je v tuto chvíli Apple iPhone SE (2022), případně Nothing Phone (1).

Motorola Edge 30 Neo
V ČR budou dostupné bohužel pouze dvě barevné varianty

Novinka disponuje cívkou pro bezdrátové nabíjení s podporou 5W nabíjení, výkon tedy neoslní, přesto však postačí pro komfortní nabití třeba během noci, navíc má také velké množství bezdrátových nabíjecích podložek relativně nízký výkon. Zajímavou výhodou může být rovněž podpora platformy Ready For, která umožňuje z telefonu vytvořit pracovní stanici.

Novinka bude v prodeji od 12. září za cenu 9 999 Kč (369,99 eur) ve zmíněné barvě Very Peri a také černé Black Onyx. Smartphone dorazí s Androidem 12 a výrobce slibuje alespoň dvě aktualizace systému a tři roky bezpečnostních záplat.

Motorola Edge 30 Neo

Rozměry152,9 × 71,2 × 7,8 mm, 155 g
DisplejPOLED, 6,28" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 695,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB
Akumulátor4 020 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Tak tohle vypadá překvapivě dobře...
Lukáš Vrábel
Lukáš Vrábel
Aj vybavou prekvapil a nezabili to cenou
Ivana Hromadova
Ivana Hromadova
Myslite si, ze bude mit podstatne horsi vydrz baterky nez Xiaomi 12x? Diky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze