Oživí HMD Nokii 3210? Uniklá novinka ji svým vzhledem lehce připomíná

11
Oživí HMD Nokii 3210? Uniklá novinka ji svým vzhledem lehce připomíná
  • Půjde o základní tlačítkový telefon s 2,4palcovým displejem
  • Pravděpodobně bude nasazen systém S30+
  • Nebude chybět podpora MP3 či základní fotoaparát

Skrze čínský certifikační úřad došlo k úniku prozatím neznámého zařízení HMD Global. Prozatím se jmenuje Nokia TA-1139 a svým vzhledem připomíná legendu 3210. Především rozšiřující se horní pasáží. Podobný vzhled jsme už ale nedávno viděli také u Nokie 106 (2018). Na každý pád novinka bude přeci jen jiná. Displej bude mít 2,4palcovou úhlopříčku a QVGA rozlišení. Půjde o zcela základní telefon, což dokazuje zřejmé nasazení prostředí S30+. O pohon se postará procesor s taktem 360 MHz a 8MB operační paměť. Interních 16 MB si rozšíříte paměťovou kartou.

Slot se jistě bude hodit, neboť telefon má podporovat MP3 a nechybí mu dokonce ani fotoaparát s přisvětlením. Jeho rozlišení činí 3 megapixely. V další výbavě figuruje podpora 2G sítí či FM rádio. Velmi příjemná bude hmotnost celého zařízení, a to pouhých 83 gramů. Prozatím není znám termín představení.

Diskuze ke článku
SE
Proč S30+ a ne S40 ?
Řezňýk
Se mi líbí, jak je ta Nokia v regresi. Nejdřív 3310, teď tohle, za chvíli určitě představí nějaký telefon pro analogové sítě, no a pak se vrátí ke dřevozpracujícímu průmyslu a gumárenství.
CrazyFalcon
CrazyFalcon
Na 100% ho představí na MWC 2019 v Barceloně. Sice je pěkné, že Nokia chce oživit nějaké retro kousky, ale to si raději koupím nějaký základní smartphone, který bude stát podobně jako tehle kousek. Moje odhadovaná cena za tohle bude 1500 kč.
vokus
Nač podpora pouze 2 G sítí, když jim zvoní umíráček? Koukám na ten nepostradatelný tristní foťák na zádech mobilu. Je to snad u výbavy základního telefonu nějaké dogma? A když už tam musí být, jistě na něj zase tupě namapují (natvrdo) tlačítko, které nijak nejde změnit, jako u mé 3310. Nicméně jsem velikým příznivcem těchto přístrojů. Po přechodu ze smartphonu jsem se zbavil většiny svých tiků.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze