Osud BlackBerry je stále nejistý. Možná bude rozprodáno po částech

5

Kanadská společnost BlackBerry je v posledních dnech často skloňovaným slovem. Proč? Jedná se o tom, co bude s touto společností dále. Finanční výsledky nejsou uspokojivé, byť firma nemá žádné dluhy, a nový vlastník prozatím nesehnal potřebné peníze. Dojde nakonec k rozprodání celé firmy?

BlackBerry logo

Před zhruba třemi týdny jsme vás informovali o tom, že po dlouhých měsících jednání, co s BlackBerry dál, je domluven prodej kanadské společnosti Fairfax Financial Holding za 4,7 miliard amerických dolarů. Zdálo se, že tím je otázka budoucnosti BlackBerry vyřešena. Jenže situace se nadále komplikuje. Nový majitel, Fairfax, totiž prozatím shání potřebné finanční prostředky a zdá se, že je prozatím k dispozici nemá.

Čtěte také: BlackBerry zahájilo předobjednávky Z30: známe termín a cenu

Tento čas se snaží ve svůj prospěch využít poradci, které zaměstnává BlackBerry. Ti koketují s myšlenkou rozprodání společnosti po částech, z čehož by bylo možné vytěžit zajímavější finanční obnos, než který nabídla společnost Fairfax. Na obzoru jsou společnosti Cisco a také jihokorejský Samsung. Ten se k situaci vyjádřil jen velmi stručně. Tiskový mluvčí jihokorejského výrobce pouze řekl, že Samsung rozhodně nemá zájem koupit celé BlackBerry. Za zmínku stojí, že pokud by BlackBerry přijalo jinou nabídku do 4. listopadu, bude muset společnosti Fairfax zaplatit zhruba 150 miliónů dolarů.

Zdroje: androidcommunity.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
Peter Kajuch
Peter Kajuch
Najlepšie by bolo, keby ho spolu s HTC kúpilo Lenovo.
Mali by dve divízie korporátnu a multimediálnu (podobne ako ThinkPad a IdeaPad) Firemné telefóny by sa pod značkou ThinkPhone predávali s BB OS10 a mutlimediálne pod značkou IdeaPhone (alebo rašej len Lenovo alebo HTC) s Androidom.

Určite by som sa stal štastným majiteľom ThinkPhone-u s 4,3 HD Displejom 2300+ mAh baterkou a BB OS10.2+ z kvalitných materiálov a kvalitne spracované ako ostatne všetky drahšie Lenovo veci..
rio
presne tohto som sa obaval..rozmyslam nad q10 ale razom sa blackberry rozpadne a nebude ziadna podpora nic...fakt skoda lebo blackberrry si zasluzi byt na trhu no ale trosku zaspali po nastupe androidu a ios a cenovka q10 im tiez moc nepomohla...dufam ze to dobre s nimi dopadne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze