Xiaomi láká na Mi 8 zajímavým videem, premiéra proběhne zítra

9× aktualizováno
Xiaomi láká na Mi 8 zajímavým videem, premiéra proběhne zítra
  • Xiaomi potvrdilo příchod modelu Mi 8 oslavujícího osmé výročí společnosti
  • Představení se dočkáme již 31. května
  • Novinka by měla mít čtečku otisků prstů přímo v displeji a něco na způsob Face ID, které známe z iPhonu X
  • Záda telefonu budou pravděpodobně částečně průhledná

Aktualizováno 30. 5. 2018

Pouhý den zbývá do oficiálního přestavení Xiaomi Mi 8 a výrobce nešetří různými lákadly. Aktuálně ke svému 8. výročí, nebo chcete-li narozeninám, vypustil video. Na něm se to hemží osmičkami a současně i možnými funkcemi. Je tak téměř jisté, že k odemknutí telefonu bude stačit prostý dotyk displeje. Čtečka otisků bude s největší pravděpodobností přímo v displeji. Deštník ve videu pak může evokovat zvýšenou odolnost. Moudřejší budeme již během zítřka.

Aktualizováno 29. 5. 2018

Oficiální odhalení Xiaomi Mi 8 se už rychle blíží, ale pokud se nemůžete dočkat, zkraťte si chvíli nově uniklými obrázky. Ty zachycují výroční Xiaomi v celé kráse. Mnoho nových informací nám obrázky nedávají, ale alespoň se potvrdila absence 3,5mm jacku a čtečka otisků prstů na zádech. Vypadá to také, že Xiaomi si bere po vzhledu hlavního fotoaparátu inspiraci od Applu také v oblasti výřezu displeje. Ten má totiž velice podobné křivky a je zhruba stejně velký jako u iPhonu X. Už na první pohled se tak jedná o ten vůbec největší výřez displeje v říši Android telefonů.

Aktualizováno 28. 5. 2018

Do představení Xiaomi Mi 8 zbývají tři dny. Aktuálně na fotografiích uniká krabička prodejního balení, která odhaluje/potvrzuje některé informace. Jde například o procesor Snapdragon 845 či 20megapixelovou čelní kamerku s rozpoznáním obličeje. Zajímavě vypadá zpráva o dvojitém modulu GPS. Jde vcelku o netradiční záležitost a uvidíme, jak ji výrobce zdůvodní.

Kromě výše umístěných fotografií prodejního balení jsme dnes svědky také videa, na kterém se nachází Animoji od Xiaomi. Je velmi pravděpodobné, že čínský výrobce představí svou vlastní alternativu po vzoru Applu a Samsungu.

Aktualizováno 25. 5. 2018 12:20

Qualcomm potvrdil nejen příchod modelu Mi 8 od Xiaomi, ale také podporu rychlého nabíjení Quick Charge 4+. Chystaná novinka čínskho výrobce se objevila v seznamu podporovaných zařízení.

Xiaomi Mi 8

Aktualizováno 25. 5. 2018 10:20

Nově uniklá fotografie údajně zobrazuje specifikace budoucího Xiaomi Mi 8. V rozporu s předchozími informacemi se zde hovoří o větším 6,2palcovém displeji. Samotné zařízení má být 7,8 milimetrů tenké a hmotnost se zastaví na 172 gramech. O energii se má starat baterie s kapacitou 3 300 mAh. Hlavní duální fotoaparát má pracovat s 20 (f/1.7) a 16 (f/2.0) megapixely, zatímco čelní kamerka si vystačí s 16 megapixely. Prostředí MIUI bude založeno na Androidu 8.1 Oreo.

Xiaomi Mi 8

Aktualizováno 23. 5. 2018

Máme zde uniklé video, na kterém vidíme samotné zařízení. Díky videu můžeme získat detailnější představu o tom, jak bude telefon vypadat. Zdá se, že Mi 8 bude mít kouřově černá skleněná záda, která budou částečně průsvitná (podobně jako u HTC U12+). Také si můžeme všimnout duálního fotoaparátu a absence čtečky otisků prstů, což může znamenat jediné – čtečka bude umístěna přímo v displeji.

Při pohledu na přední stranu si lze při pozorném pohledu všimnout poměrně velkého výřezu, který by měl být hostitelem senzorů na způsob Face ID, které jsme viděli u iPhonu X. Na oficiální představení si ještě pár dní počkáme, ale už nyní můžeme říct, že Xiaomi Mi 8 vypadá hodně zajímavě. Nutno ještě podotknout, že se nejedná o oficiální informace a je možné, že výsledné zařízení bude vypadat přeci jen jinak.

Aktualizováno 23. 5. 2018

Spekulace ohledně budoucí vlajkové lodi od Xiaomi se nakonec už dnes oficiálně potvrdily. Nástupce modelu Mi 6 ponese skutečně označení Mi 8, čímž výrobce odkazuje na své osmileté výročí a zároveň má prý modelové označení lépe odpovídat roku vydání, jelikož se označení shoduje s poslední číslovkou letošního roku. Informace pochází přímo z účtu Xiaomi na čínské sociální sítí Weibo. Zároveň také víme, že k představení dojde již 31. května.

Xiaomi Mi 8 - pozvánka na představení

Aktualizováno 22. 5. 2018

Příchod výročního Xiaomi Mi 8 je již v podstatě zpečetěn. Nejenže model prošel certifikačním úřadem FCC, ale došlo k úniku snímku z prezentace. Na něm můžeme vidět, že chystaná novinka nabídne 6,01palcový displej a umělou inteligenci pro fotoaparát, který bude sto rozpoznat až 200 různých scén a dle toho zvolit vhodné nastavení. Odhaleno bylo, že základní varianta nabídne 6GB RAM a 64GB úložiště a měla by stát přibližně 12 tisíc korun s daní. Vrcholná verze s 8GB operační pamětí a 128GB úložištěm má mít cenovku kolem 500 dolarů, tedy zhruba 13,5 tisíce korun s daní.

Xiaomi Mi 8

Aktualizováno 21. 5. 2018

Po několika dnech opět slyšíme o výročním Xiaomi Mi 8. Zřejmě se potvrzuje umístění čtečky otisků prstů přímo do displeje. Naznačuje to uniklé video, na které se můžete zde podívat.

Xiaomi Mi 8

Původní informace z 18. 5. 2018

Většina předních výrobců mobilních telefonů vznikla ještě v minulém století, alespoň jejich mateřská značka. Jinak je tomu u Xiaomi, které bylo založeno 6. dubna 2010. Od té doby uplynulo 8 let a tentokrát hodlá výrobce své narozeniny oslavit výročním smartphonem. Prozatím nebylo nic zmíněno oficiálně, avšak několik náznaků koluje po sociální síti Weibo.

Xiaomi Mi 8

Nápovědou je nejen obří číslice 8, ale také špičková výbava. Výroční Xiaomi Mi 8 má disponovat Snapdragonem 845 nebo čtečkou otisků prstů přímo v displeji. Dojde i na 3D skenování obličeje. Na dalším snímku se pak údajně nachází krabička prodejního balení. Objevují se také náznaky, že by Xiaomi mohlo přeskočit spekulovaný model Mi 7 a novinku rovnou pojmenovat jako Mi 8. Alternativní možností je, že označení Mi 8 bude použito jen pro speciální edici.

Xiaomi Mi 8
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Arny2
Už se na něj těším. Nejspíš můj budoucí telefon ????
jožo
Krásný iPhone s průhlednými zády po vzoru HTC!:)
Kevin
IPS display a fingerprint pod nim? To se navzajen vylucuje ne...? Pokud by mel byt fingerprint zabudovan pod displayem tak by tam musel byt OLED.
Michal
Pokud to bude mít Amoled displej a ne IPS, s IPS by asi nebylo AOD moc efektivní, možná přežiju i ten hnusný výřez. Ještě pak vyřešit čistý Android, ten hnus okopírovaný z iPhone je nepoužitelný... Ale to by XDA mohlo vyřešit... Uvidíme...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze