Oppo Reno7 Series oficiálně vstupuje na náš trh. Láká na design a 64Mpx fotoaparát

2
Oppo Reno7 Series oficiálně vstupuje na náš trh. Láká na design a 64Mpx fotoaparát
Fotografie: Oppo
  • Oba smartphony jsou vybaveny AMOLED panelem
  • O výkon Reno7 Lite se stará Snapdragon 695 s podporou 5G
  • Hlavním lákadlem v oblasti fotovýbavy má být 64Mpx snímač

Společnost Oppo dnes v České republice představila nejnovější přírůstky do své řady Reno – Oppo Reno7 5G a Reno7 Lite 5G (na jiných trzích označovaný jako Oppo Reno7 Z 5G, o kterém jsme vás již informovali). Reno7 5G nabízí fotoaparát s funkcemi vylepšenými umělou inteligencí, oba modely se vyznačují také ikonickým designem „Oppo Glow“ s efektem Laser Direct Imaging (LDI), poprvé přeneseným na vnější stranu smartphonu.

Oppo Reno7 Lite 5G

Smartphone Reno7 Lite 5G je vybavený 64Mpx hlavním fotoaparátem, 2Mpx makro fotoaparátem, 2Mpx snímačem hloubky obrazu a 16Mpx předním fotoaparátem. Z funkcí fotoaparátu pak nabídne například Bokeh Flare Portrait, Selfie HDR, AI Palettes, AI Color Portrait, Portrait Retouching a další.

Reno7 Lite 5G je také prvním smartphonem, který používá kombinaci lesklé a matné textury, která nahrazuje nadbytečný základní materiál, jenž se u jiných smartphonů obvykle nachází kolem modulu fotoaparátu. Barva Rainbow Spectrum využívá techniku dvouvrstvého povlaku, který obsahuje barevný gradientní povrch, sestávající z červené, žluté a zelené barvy, a základní vrstvu, obsahující reflexní indiový povlak. Tyto vrstvy společně vytvářejí duhový, proměnlivý šestibarevný efekt, přecházející přes zadní kryt mobilu.

Reno7 Lite 5G poprvé přináší Oppo Dual Orbit Lights – osvětlení, která je diskrétně integrované kolem obou hlavních fotoaparátů. Po zapnutí připomínají světla Dual Orbit Lights dva nebeské prstence snášející se z noční oblohy. Dual Orbit Lights svítí nebo blikají elektricky modrou, světle modrou, azurově modrou nebo dětsky modrou barvou v závislosti na různých scénářích, například při zapnutí telefonu, nabíjení, příchozím hovoru nebo nepřečteném oznámení a také při spuštění her.

Oppo Reno7 Lite 5G

Reno7 Lite 5G má retro design s hmotností přibližně 173 g a tloušťkou kolem 7,55 mm u modelu Rainbow Spectrum a přibližně 7,49 mm u verze Cosmic Black. Zařízení má módní přední a zadní pravoúhlé rámečky s 2,5D zakřivením a s jemným rámem ve tvaru písmene C, které dodávají elegantní vzhled.

Přední stranu vyplňuje 6,4" AMOLED displej s 60Hz obnovovací frekvencí, který se chlubí certifikacemi Netflix HD a Amazon Prime Video HD. O výkon se stará nový Snapdragon 695 s podporou 5G, který zásobuje energií 4 500mAh článek s podporou 33W nabíjení. Reno7 Lite 5G je standardně vybavený 8GB RAM a 128GB úložištěm. Při použití technologie Oppo RAM Expansion lze 8GB RAM rozšířit až o 5 GB dočasným přidělením paměti ROM.

Oppo Reno7

Oppo Reno7 nabídne trojitý fotoaparát s hlavním snímačem o rozlišení 64 Mpx, ultraširokoúhlým objektivem s rozsahem záběru 118 stupňů a makro fotoaparátem, který dokáže zaostřit na objekty vzdálené pouhé 4 cm. Na přední straně je umístěný 32Mpx fotoaparát s ultraširokým záběrem.

Reno7 5G je osazený 6,4" AMOLED obrazovkou s obnovovací frekvencí 90 Hz a 180Hz vzorkovací frekvencí dotyků. Neschází ani certifikace Netflix HD a Amazon Prime Video, což uživatelům umožňuje vychutnat si vysoce kvalitní streamovaný obsah. Srdcem Reno7 5G je čipová sada MediaTek Dimensity 900 5G, vyrobená 6nm technologií, která podporuje moderní síťové technologie 5G a Wi-Fi 6.

Reno7 5G je také standardně vybavený 8 GB RAM a 256GB úložištěm. Díky technologii RAM Expansion lze operační paměť rozšířit o další 2/3/5 GB dočasné paměti, přidělené z nevyužitého úložiště. Dostatečně dlouhou výdrž má zajistit 4 500mah baterie s podporou 65W nabíjení a schopností nabít telefon na 100 % za 31 minut.

Dostupnost a ceny

Oppo Reno7 Lite 5G bude v Česku dostupný od 15. dubna ve variantě Cosmic Black s 8 GB RAM a 128 GB ROM + operačním systémem ColorOS 12 za 9 699 Kč. K dostání bude u většiny běžných prodejních partnerů. Barevná varianta Rainbow Spectrum bude v prodeji později. Model Oppo Reno7 5G není zatím v České republice v prodeji.