Oppo představilo model R3: nabízí 5palcový displej a LTE

11

Oppo se dnes „vytasilo“ s novým modelem střední třídy, který nese označení R3. Zařízení upoutá už svoji tloušťkou, která se zastavila na 6,3 milimetrech. Výbava zahrnuje 4jádrový procesor s taktem 1,6 GHz, 8Mpx fotoaparát či podporu LTE. Uživatelskou paměť (8 GB) navíc snadno rozšíříte pomocí paměťových karet.

Nepřehlédněte:

Oppo R3 na oficiálních snímcích

Design hraje prim

Společnost Oppo dnes ohlásila nový smartphone s označením R3, který se zařadí po bok modelu R1 a zapadne tak do modelové řady R, která se zaměřuje kromě slušné funkční výbavy také na stylový design. Tím také při představování Oppo R3 začneme. „R3ka“ nabídne tělo z hořčíkové slitiny, tloušťka je navíc velice příjemných 6,3 milimetru. Zbylé rozměry jsou pak už (vzhledem k velikosti úhlopříčky) vcelku standardní, konkrétně 142,3 × 70,4 milimetru. Hmotnost se zastavila na 140 gramech.

Oppo R3

Displej a hardware

Oppo R3 nabídne 5palcový IPS displej s HD rozlišením, konkrétně tedy 1 280 × 720 pixelů (displej tedy nabídne stejné parametry, jako nabízí i model R1). O výkonnostní složku se postará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,6 GHz, grafický akcelerátor je v tomto případě Adreno 305. Nikoho asi nepřekvapí, že jako operační systém Oppo zvolilo Android s launcherem „Color OS“.

Oppo R3

Procesoru bude sekundovat 1 GB paměti RAM, uživatelská se zastavila na 8 GB, nebude však problém rozšířit ji pomocí paměťových karet microSD. Je škoda, že Oppo nevsadilo na dvojnásobnou paměť RAM, která by se jistě pozitivně projevila na chodu systému.

Konektivita a fotoaparát

Zaměříme se také na konektivu, ta zahrnuje kromě standardu ve formě GPRS a EDGE také LTE, za což výrobce rozhodně chválíme. Na krátké vzdálenosti využijete také Wi-Fi b/g/n a Bluetooth ve verzi 4.0. Ve výbavě pochopitelně nechybí ani GPS. Baterie nabídne vzhledem k výbavě poměrně dostatečnou hodnotu 2 420 mAh.

Oppo R3

Oppo R3 nabídne také dvojici fotoaparátů, ten hlavní disponuje snímačem s rozlišením 8 Mpx (1/3.2, f/2.0), tomu bude sekundovat přisvětlovací LED dioda. Fotoaparát se navíc chlubí režimem nočního záběru, který eliminuje šum při focení při zhoršených světelných podmínkách. Přední kamera pro videohovory pak nabídne nadstandardní rozlišení 5 Mpx.

Dostupnost a cena

Oppo R3 bylo zatím představeno jen pro svou domovinu, kde se zákazníci mohou na novinku těsit již koncem tohoto měsíce, jestli se však dočkáme i globální dostupnosti, to prozatím nevíme. Háčkem je také cena zařízení. Ta totiž činí v přepočtu a po zdanění zhruba 9 500 Kč.

Technické parametry Oppo R3

Kompletní specifikace
Konstrukce142,3 × 70,4 × 6,3 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 420 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2014, 9 500 Kč

Zdroje: fonearena.com, bbs.myoppo.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
mar
Urcite procento lidi a damy vybiraji predevsim podle vzhledu. No a nam ostatnim nedava duvod si za tyhle penize porizovat stredni tridu, kdyz mohu mit lonske top modely za stejnou cenu s eu distribuce ☺
Mokre sny
Grom51 splneny
Neprihlaseny
Jaké verze LTE? Konečně čínské telefony začínají LTE mít. Chtělo by to ale uvést jestli podoruje všechny standardy
blue.sun
A zase pádlo... nuda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze