Oppo N1 s otočným fotoaparátem naživo z MWC

7

K čemu je otočný fotoaparát a touchpad na mobilu? Vyzkoušeli jsme na stánku ambiciózního výrobce Oppo, který na MWC v Barceloně ukazoval i svůj nový model Oppo N1 s velkým 5,9palcovým displejem a zajímavou výbavou. Podívejte se náš videopohled, fotogalerii a první dojmy.

Neobvyklou konstrukci zvolilo Oppo pro svůj model N1, který se začal prodávat v závěru roku a my jsme ho nyní krátce vyzkoušeli v Barceloně. Dominantním prvkem je otočný fotoaparát s rozlišením 13 Mpx. K čemu je to dobré? Pokud si jej otočíte směrem k sobě, máte pro autoportréty, videohovory a další účely k dispozici mnohem kvalitnější fotoaparát, než který nabídnou ostatní telefony nad displejem v podobě malé dodatečné kamerky.

Oppo N1

Dalším hodně neobvyklým prvkem je dotyková plocha na zadní straně telefonu, fungující jako klasický touchpad na počítači. Klepnutím na ní můžete například vyfotit snímek nebo procházet seznamy položek či fotografie bez toho, abyste se museli dotýkat displeje. V praxi to ale asi nebude příliš využívaná funkce.

To zajímavější je možnost spouštět aplikace pomocí kreslení gest na displeji, a to i když je telefon zamknutý. Stačí například na vypnutý displej nakreslit véčko a spustí se svítilna. Gesta si volíte a přiřazujete k libovolné aplikaci sami a takovéto vylepšení dokáže výrazně urychlit práci s telefonem.

Oppo N1 – první pohled z MWC 2014

Ten je jinak vzhledem k rozměrnému displeji velký, design se ale Oppu povedl. Vládnou zde elegantní tenké stříbrné linky, které jinak velké rozměry trochu rozbíjejí, a je to dobře. Bílé tělo je matné, elegantní a ergonomicky tvarované, do ruky padne dobře. Zamrzí ale vysoká hmotnost, kterou už ruce i kapse pocítíte.

FullHD displej je výborný, stejně tak i další výbava, i když po stránce výpočetního výkonu telefon na vlajkové lodě vzhledem k pomalejšímu Snapdragonu 600 ztrácí. Oppo běží na starším Androidu 4.2 s graficky povedenou nadstavbou Color OS, která je plynulá, plná zajímavých widgetů a efektů a zejména hračičkové ji určitě ocení. Originalitu, na kterou ale novinka sází, ji v žádném případě upřít nelze a N1 je opravdu zajímavým telefonem.

Technické parametry Oppo N1

Kompletní specifikace
Konstrukce170,7 × 82,6 × 9 mm, 213 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,9" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 610 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2013, 12 500 Kč
Diskuze ke článku
mj
Zvuk NEPŘÍJEMNĚ šustí!
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
twl, 16 gb ram, to je nieco :D
Pavel Babovič
Pavel Babovič
Nevíte jak to bude s dostupností v EU ,popřípadě v ČR ?
kazan
To ovladání v pobobě gest je geniální. Zavedené značky v čele s galaxy S5 mužou jít k čertu:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze