Který Číňan fotí lépe? Porovnali jsme Xiaomi Mi A3 a Realme 5

14
Který Číňan fotí lépe? Porovnali jsme Xiaomi Mi A3 a Realme 5
  • Mezi levnými telefony s Androidem mezi sebou aktuálně soupeří Xiaomi Mi A3 a Realme 5
  • Pojí je nejen více fotoaparátů, ale i příznivá cena kolem 4,5 tisíce korun
  • Pořídili jsme srovnávací snímky v různých světelných podmínkách

Na mobilenet.cz vám pravidelně přinášíme různá foto-srovnání. Tentokrát jsme si vybrali lehce netradičně velmi levné telefony s Androidem. Oba mají totiž mnohé společné. Xiaomi i Realme pochází z Číny, obě firmy produkují telefony se zajímavým poměrem cena vs. výkon. To je případ i dnešních kousků Xiaomi Mi A3 a Realme 5. Nejprve si prostřednictvím tabulky přiblížíme jednotlivé fotoaparáty. Xiaomi si vystačí se třemi zadními fotoaparáty, Realme to zkouší se čtyřmi.

Xiaomi Mi A3 a Realme 5
Xiaomi Mi A3 Realme 5
hlavní fotoaparát 48 Mpx (f/1.8) 12 Mpx (f/1.8)
ultraširokoúhlý fotoaparát 8 Mpx (f/2.2) 8 Mpx (f2.2)
portrétní fotoaparát 2 Mpx 2 Mpx
makro fotoaparát ne 2 Mpx
čelní fotoaparát 32 Mpx 13 Mpx

Ačkoliv mají hlavní fotoaparáty odlišná rozlišení, v praxi bude stejné. Xiaomi totiž má v automatickém režimu, ve kterém srovnání probíhalo, nastaveno právě nižší 12megapixelové rozlišení a skládá čtyři snímku do jednoho. Porovnáme nejen hlavní fotoaparáty v různých podmínkách, ale rovněž ultraširokoúhlé fotoaparáty, které jsou alespoň tabulkově zcela shodné. Rozdíl, alespoň co se počtu megapixelů, zaznamenáváme u čelního fotoaparátu. Ani to však nemusí nutně nic znamenat, vyšší číslo totiž rozhodně nemusí znamenat kvalitnější snímky.

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) náleží Xiaomi Mi A3, druhý pak Realme 5 (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové fotografie v originálním rozlišení

Snímky si můžete prohlédnout i v plném rozlišení. Fotografie stačí přiblížit v galerii pomocí ikony lupy.

Xiaomi Mi A3
Realme 5
Diskuze ke článku
xXx
Nooo, tak si myslím že autor má velmi slabou fantazii, je důležité zkusit různé styly fotografie a ne všecko na jedno brdo, podle toho kvalitní foťák nepoznáte
SV
Nevim jak vy, ale kdyby chtel top fotak a cisty android tak bych dal prednost Motorole One Vision s optickou stabilizaci. Za cenu 5100,- nemá konkurenci.
Shotky
Vlastním motorolu one vision, a no sice stojí pár korun ale z osobních zkušenosti vím ,že fotografie nejsou někdy vibec povedené nekolikrat jsme byl sklamany z dulezitych momentek a dokonce i s fotkami z dovolené všude byl fotoaparat vychvalován ale když jsme mohl porovnat na pc a kolegoi co má mi a3 tak to moc velký rozdíl nebyl a ba naopak ma Xiaomi lepsi fotky za sera než motorola... Zkratka jsme kupoval motorolu za 7300 kč a jsme s fotoaparatem velive uklamaný kde jaký čínan za petku fotí deleko povedenejsi snimky a na prvni dobrou toto vse pro pripadne zajemce. A vydrz baterie je opravdu spatná je to jednodení telefon jak vyšitý jsme zvedavý za rok jake to bude to aby človek všude tahal poser banku. Mobil případným zajcům nedoporučiji ani za zěch pět tisíc
Carda
Dobře nefotí žádný Číňan. Dobře fotí jen ten můj huawei mate 10 s krychloidním displejem :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze