Ohebné displeje v telefonech už příští rok? Samsung je prý chystá

2

Možná to zní jako hudba budoucnosti, ale Samsung si s ohebnými S-AMOLED displeji hraje už nějaký ten pátek a navíc nás na nedávné výstavě Nokia World překvapil jeden z prezentovaných prototypů výrobce Nokia, který podobný displej nabízel. Samsung chce ale svého rivala předběhnout a slibuje první takový telefon už na příští rok.

„Náš první ohebný displej plánujeme přivést na trh někdy v roce 2012, nejlépe na jeho začátku,“ nechal se slyšet viceprezident společnosti Robert Yi. „Jako první je nejspíše aplikujeme na mobilní telefony.“

TIP! Podívejte se také na zajímavou ohebnou novinku Nokia Kinetic.

To mimo jiné znamená, že Samsung plánuje využití ohebných displejů i mimo mobilní trh. Dočkat by se tak měli např. tablety či netbooky. Ze začátku veškeré inovace podle všeho dorazí na korejský trh, což se ale tak trochu dalo očekávat.

Ohebný Super AMOLED displej ukázal Samsung poprvé už na výstavě FPD International Expo minulý rok. Displej měl rozlišení 800 x 480 pixelů a dal se jednoduše srolovat to trubičky.

Samozřejmě velkou záhadou je umístění SIM karty, baterie, procesoru a všech náležitostí, bez kterých by přístroj jinak nefungoval. Podle prohlášení Samsungu je ale vidět, že už podobné problémy má společnost vyřešené. Co byste říkali na rolovací displej telefonu?

Zdroje: pocket-lint.com, mobileburn.com