Office 2016 nabídnou možnost editace dokumentů v reálném čase

2

Microsoft spolu s novými Windows 10 samozřejmě přichystá i zcela nový kancelářský balíček Office 2016. Mezi novými funkcemi figuruje také možnost v reálném čase editovat dokumenty ve více lidech.

Microsoft Office

Možnost editace kancelářských dokumentů v reálném čase vám možná může být povědomá. Je totiž možné, že jste se s ní setkali při práci s Google Dokumenty, kde tuto možnost Google již několik let nabízí v rámci webového rozhraní, stejně jako doposud Microsoft. Ten však v rámci Office 2016 získává výhodu při editaci v reálném čase na svou stranu. Nová kancelářská sada nabídne možnost editovat dokumenty v reálném čase, a to současně i ve více lidech přímo skrze aplikaci. Nebudete tedy jako doposud nuceni vstupovat na OneDrive a otevírat daný dokument. Vše vyřídíte přímo v aplikaci na daný typ dokumentu a změny provedené v dokumentu budou ostatním ihned na očích. Možnost v reálném čase upravovat dokumenty přímo v aplikacích, přinese pokročilejší možnosti editace. Další výhodou Microsoftu oproti Googlu je také fakt, že kancelářský balík Office používá mnoho velkých společností, které samozřejmě přejdou i na nové Office 2016.

TIP! Windows 10 pro telefony: snadný tisk a ukládání dokumentů do PDF

Ačkoliv již dnes Microsoft vydal preview Office 2016, funkce editace v reálném čase v nich prozatím chybí. Finální verze Office 2016 by měla být dostupná později v tomto roce a funkce editace v reálném čase by se v rámci preview mohla objevit v průběhu léta. Microsoft uvedl, že nejprve bude vše možné pouze v rámci dokumentů Word. Později se připojí také dokumenty Excel a PowerPoint.

Zdroje: blogs.office.com, theverge.com