Odolná Nokia XR20 míří na český trh. Cena vystřelila velmi vysoko

4
Odolná Nokia XR20 míří na český trh. Cena vystřelila velmi vysoko
Fotografie: Nokia
  • Odolná novinka se chlubí například stereo reproduktory či bezdrátovým nabíjením
  • Má však jen podprůměrný procesor Snapdragon 480
  • Cena se vyšplhala na 14 499 Kč

Společnost HMD Global na český trh přináší chytrý telefon Nokia XR20. Tentokrát nejde jen tak o ledajaký mobil, ale rovnou o zařízení s výrazně zvýšenou odolností a navíc i stupněm krytí IP68, díky čemuž novince nevadí voda ani prach. Telefonů se zvýšenou odolností, které vypadají ještě vcelku klasicky, je na trhu jako šafránu a nový přírůstek je rozhodně vítaný. Tím spíše, když ve výbavě najdeme zajímavé prvky, jako jsou stereo reproduktory nebo podporu bezdrátového nabíjení.

Nokia XR20

Oproti tomu je nutné vzít zavděk jen průměrným IPS displejem či slabším procesorem Snapdragon 480. Nová Nokia solidně fotí, ale přesto bychom alespoň u hlavního 48megapixelového snímače uvítali optickou stabilizaci obrazu. Velkým lákadlem však je nejnovější prostředí Androidu 11 s příslibem dlouhé 4leté podpory.

Dnes jsme se konečně dočkali oznámení zahájení prodeje na českém trhu, avšak současně s tím jsme se dozvěděli i cenu, která bohužel překonala i ty nejčernější scénáře. Před necelým měsícem jsme pro vás odolnou Nokii testovali a odhadovali jsme, že se výrobce nebude držet při zemi a cenu nastaví kolem hranice 13 tisíc korun. Bohužel ale Nokia XR20 na český trh vstoupí za cenu 14 499 Kč, a to je skutečně hodně.

Nokia XR20 128+6 GB

Rozměry171,6 × 81,5 × 10,6 mm, 248 g
DisplejTFT IPS, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 480, 2×2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 630 mAh
Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
LOL.
Pc Wifi
Pc Wifi
tak tohle je vtip až to už vlastne ani vtipny neni... křuska čajna a napis NOKIA tomu ma pridat hodnotu takovych 10 tisic nahoru, zajimave. Do konce roku za pulku a i tak stale drahy.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Ze staré slávy se donekonečna žít přeci nemůže.....a navíc s dotacemi EU....
Mara Studna
Mara Studna
Absolutně neprodejné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze