Specifikace odlehčené Motoroly Edge Lite unikly na internet. Výbava je štědrá

aktualizováno
Specifikace odlehčené Motoroly Edge Lite unikly na internet. Výbava je štědrá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kapacita baterie má činit 4 800 mAh
  • 6,7" obrazovka podporuje 90Hz obnovovací frekvenci
  • Uvnitř tiká Snapdragon 765 s podporou 5G sítí

Aktualizováno 22. 6. 2020

V minulém týdnu jsme vás informovali o odlehčeném modelu Motorola Edge Lite, který doplní vlajkovou Edge+ a Motorolu Edge. Díky několika zdrojům (nashvillechatterclass.com, pricebaba.com nebo Mukul Sharma) byly odhaleny v podstatě kompletní specifikace. Obrazovka nové Motoroly Edge Lite si údajně zachová uhlopříčku 6,7 palce a nabídne rozlišení 2 520 × 1 080 pixelů s filmovým poměrem stran 21:9. Výrobce však tentokrát nenasadí extrémně zaoblené boky. Uživatelé se nicméně stále mohou těšit na 90Hz obnovovací frekvenci a čtečku otisků prstů integrovanou do displeje. V levém horním rohu pak najdeme 8Mpx selfie kamerku v podlouhlém výřezu, v němž se našlo místo také pro 2Mpx bokeh snímač.

Na zádech je 48Mpx snímač doplněný o 16Mpx, 8Mpx a 5Mpx fotoaparát. Prozatím nevíme, o jaké snímače přesně se jedná, dá se však předpokládat, že ve výbavě najdeme ultraširokoúhlý objektiv, makro kamerku (nebo bokeh snímač) a možná také teleobjektiv.

Pod kapotou Edge Lite bude tikat Snapdragon 765 doplněný o 4/6 GB RAM typu LPDDRX a 64 až 128GB úložiště UFS 2.1. Kapacita baterie má činit úctyhodných 4 800 mAh a má podporovat 18W nabíjení. Telefon bude samozřejmě disponovat také NFC pro bezkontaktní platby či podporou 5G. Podle všeho má mít nová Motorola Edge Lite rovněž dedikované tlačítko pro vyvolání Google Asistenta. Uvnitř telefonu pak poběží Android 10. Předpokládaná cena má startovat na 399 eurech, tedy zhruba 10,5 tisíce korun.

Původní informace z 19. 6. 2020

Americký telekomunikační úřad FCC odtajnil brzký příchod odlehčené varianty současné vlajkové lodi od Motoroly s pravděpodobným názvem „Motorola Edge Lite“. Zdrojové označení smartphonu je XT2075-3.

Novinka dorazí s baterií o kapacitě 4 700 mAh a podporou 5G. Podle dalších informací by měl uvnitř těla tepat Snapdragon 765G doplněný o 6 GB RAM a 128GB úložiště. Ke změnám tak pravděpodobně dojde u velikosti/typu displeje, případně u soustavy fotoaparátů.

Diskuze ke článku
Slovák
Dospelá Edge nestojí za veľa a oni ešte idú vyrábať Lite verziu? To asi za 200€ nebude aj keď to takú hodnotu bude mať.
G
Očakávam, že po extrémnych úspechoch ich vlajky za 35K, na ktorú museli kvôli enormnému dopytu záujemcovia vystáť dlhé rady nastavia cenu tejto orezanej Motorole aspoň na 22K, aby nespadol eshop pri predpredaji. Ale teraz už vážne - Edge skončí čoskoro na smetisku dejín ako Mi10, takže dúfam, že si Motorola uvedomí, že na túto triedu nemá a nastaví cenu Lite rozumne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze