Ochranné sklo PanzerGlass Privacy CamSlider umí mechanické zaslepení přední kamerky

3
Ochranné sklo PanzerGlass Privacy CamSlider umí mechanické zaslepení přední kamerky
  • Ochranná skla budou k dispozici koncem listopadu pro Apple iPhone 6, 6s, 7, 8, X, Xs, Xs Max a Xr za maloobchodní cenu 999 Kč
  • PanzerGlass Privacy CamSlider zamezí rovněž zvídavým pohledům ze stran nebo přes rameno

Dánský výrobce ochranných skel PanzerGlass představil novinku v podobě ochranného skla s mechanickým zaslepením předního fotoaparátu. Podnětem pro tuto novinku byl v dnešní době čím dál tím větší důraz kladený na soukromí uživatelů. Mobilní telefon nosí většina lidí stále u sebe a riziko sledování je mnohem větší než u notebooků, kde si množství uživatelů přelepí webkameru čímkoliv, co mají po ruce.

Kromě posuvné krytky nabídne ochranné sklo PanzerGlass Privacy CamSlider také další formu ochrany soukromí – zaručuje totiž, že obsah displeje vidí pouze uživatel, který se dívá na displej smartphonu přímo (čelním pohledem). Zvídavým pohledům ze stran nebo přes rameno je tak konec – uvidí jen zdeformovaný obraz nebo úplně černý displej. Podle výrobce si sklo PanzerGlass Privacy CamSlider najde své zákazníky jak v soukromé, tak státní sféře a ukončí nevkusné a nepraktické přelepování senzorů.

Nová skla PanzerGlass Privacy CamSlider budou na pultech prodejců k dispozici koncem listopadu pro Apple iPhone 6, 6s, 7, 8, X, Xs, Xs Max a Xr za maloobchodní cenu 999 Kč.