Ocenění EISA sklidil Galaxy S4 mini, Xperia Tablet Z i Ascend P6

1

European Imaging and Sound Association (EISA), což Evropské sdružení 50 časopisů, zaměřených na audiovizuální techniku a multimédia, udělovalo své výroční ceny. V kategorii mobilních zařízení letos se čtyřmi oceněními ze šesti jasně dominoval Android. Kromě HTC, o kterém jsme vás už informovali, se může radovat Samsung, Sony a čínské Huawei.

Jihokorejský Samsung, který dominuje trhu se smartphony s Androidem, tentokrát bodoval v kategorii European Social Media Phone, což jsou přístroje, které jsou zaměřené na sociální služby, kde získal ocenění s modelem Galaxy S4 Mini. Podle poroty nabízí navzdory svým rozměrům kompletní nabídku služeb v oblasti sociálních služeb a sítí. Je to trochu s podivem, protože ve výchozím stavu nenabízí TouchWiz zdaleka takové propojení se sociálními sítěmi, jako konkurence.

Tip: HTC slaví, vlajková loď One získala prestižní ocenění EISA

V kategorii European Consumer Smartphone, tedy smartphone pro běžného zákazníka, si odnesl vítězství Huawei Ascend P6, která je se svou tloušťkou 6,18 mm jedním z nejtenčích telefonu na trhu. Nabízí 4,7" displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů, čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz a 2 GB. Porota na něm ocenila právě jeho překvapivě dobrou výbavu za velmi atraktivní cenu.

Mezi tablety si ocenění European Tablet 2013 - 2014 v tuhé konkurenci vybojovalo japonské Sony se svým odolným tabletem Xperia Tablet Z. Ten je podle odůvodnění poroty perfektní volbou pro každého zákazníka, který hledá optimální kombinaci jedinečného stylu a techniky.

Zdroje: eisa.eu