Oblíbené Mapy.cz nově vycházejí jako aplikace pro Windows 10

11
Oblíbené Mapy.cz nově vycházejí jako aplikace pro Windows 10
  • Aplikace Mapy.cz je nově zdarma ke stažení z obchodu Windows Store
  • Kromě klasických podkladů nechybí funkce jako Atraktivní místa nebo Tipy na zajímavé výlety

Velmi populární mapovou aplikací v našich luzích a hájích je jednoznačně Mapy.cz od Seznamu. Každý den ji skrze webové rozhraní či aplikace pro Android a iOS využívá více než milión lidí. Nově přibývá další pole působnosti, kterým se stal obchod Windows Store. Aplikaci Mapy.cz tak uživatelé mohou stahovat do svých počítačů a notebooků s operačním systémem Windows 10.

„Prostřednictvím turistické offline aplikace Mapy.cz do počítačů chceme lidem nabídnout další alternativu, díky níž mohou plánovat, navigovat nebo cestovat po celém světě. Vnímáme ji jako doplněk k našemu webu na internetu a k mobilní aplikaci. V místech, kde nebude možné se připojit k internetu se lidé mohou jednoduše přesunout ke svému notebooku či tabletu, do kterého si stáhli aplikaci Windows 10, a pohodlně pokračovat na cestě dál,“ přibližuje novinku Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Mapy.cz

Většina funkcí Mapy.cz, které jsou k dispozici pro mobilní zařízení, jsou teď dostupné i pro počítače. Lidem tedy aplikace umožní vyhledat atraktivní místa v okolí nebo poskytne tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Pro praktické využití je možné si stáhnout mapy světa po jednotlivých státech, u datově obsáhlých zemí lze zvolit pouze regiony nebo konkrétní oblast. „Aplikaci v nejbližší době ještě doplníme o funkci navigace a plánujeme i její propojení s mobilní verzí, a to prostřednictvím funkce Batůžek. V budoucnu tak bude možné sdílet data napříč všemi dostupnými verzemi služby Mapy.cz,” doplňuje Faifer. Kromě klasických mapových podkladů aplikace využívá i další veřejně dostupná otevřená data a technologie. Příkladem je využívání dat z online encyklopedie Wikipedie, která se lidem zobrazí u konkrétních bodů zájmu v mapě.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroj: blog.seznam.cz

Diskuze ke článku
Scarab
Aplikace má určitě velký potenciál, ale očekával bych, že bude umět otevírat gpx soubory umístěné na lokálním disku - tato, podle mne dost základní a podstatná funkce tam zatím chybí :-(
haha
proč by to na ten mrtvý systém taky dělali že? :D
Jab
Neboj. Bude to fungovat i lidem, kteří neumí číst.
htcjirka
htcjirka
Jsem rad, ze Seznam podporuje jak Windows 10 tak i mobilni desitky.Palec nahoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze