O2 spouští TQ test. Zjistěte, jak dobře rozumíte technologiím

65

O moderních technologiích si na těchto stránkách povídáme dnes a denně. Avšak vývoj postupuje tak rychle dopředu, že i pro profesionála může být problém zůstat v obraze. Myslíte si, že moderním technologiím rozumíte? Pak můžete své znalosti otestovat v originálním testu.

Inteligence se testuje už dlouho, ale jedná se o specifickou skupinu dovedností. Proto se v poslední době testují i další osobnostní složky, například emoční kvocient. A protože je 21. století stoletím informací a technologií, dostává se do popředí i technologický kvocient, který určuje, jak moc jsme dobří v porozumění a ovládnutí technice. A jak se naše závislost na technologiích neustále zvyšuje, technologická inteligence se stává čím dál tím víc nezbytná pro život.

Počty chytrých zařízení neustále rostou. Otázka je, zda rostou i znalosti uživatelů.

Výzkumy uvádějí zajímavá čísla: chytrý mobilní telefon má 44 % populace České republiky, ale mobilní internetové připojení jen 64 %. To znamená, že ve využívání moderních technologií existují ještě velké rezervy. Kupříkladu 10 % majitelů chytrých telefonů netuší, jaký v nich mají operační systém. Tomu odpovídají i výsledky předběžných testů: lidé velmi často nadhodnocují své schopnosti. A namísto nekonečného dohadování, jak moc jsme na tom dobře nebo špatně, je zde objektivní způsob, jak to zjistit.

Lidé své skutečné znalosti často nadhodnocují, IT není výjimkou.

Do testu se můžete zapojit sami na adrese www.tqtest.cz. Maximum je 140 bodů, ale podle výsledků předběžného testování se této hranici přiblíží jen málokdo. I zkušení „ajťáci“ dosahují výsledků okolo 125 bodů. V souvislosti s vyplňováním TQ Testu se můžete zapojit i do některé ze zajímavých soutěží. A jaké jsou vaše výsledky? Pochlubte se s nimi v diskuzi!

TQ Test
A jaké je vaše skóre?
Diskuze ke článku
MoorfeusCZ
121 Jen nevím jestli moje TQ nesnižuje to že nemám tablet a tím pádem ho ani nepoužívám :-D .
tom
Copak, to jste dopadli tak špatně, že se nechlubíte?
Tomáš Palider (DJTommek)
Tomáš Palider (DJTommek)
125. Zezačátku jednoduché, pak to trošičku přiostřovalo ale celkově to nebylo nic obtížného.
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
128 Lepší by to asi bylo, kdybych mezi tím nemusel dělat další věci :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze