O2 reaguje na nové tarify konkurence. Zázraky ale rozhodně nečekejte

8
O2 reaguje na nové tarify konkurence. Zázraky ale rozhodně nečekejte
Fotografie: o2.cz
  • Náš nejstarší operátor představil inovované tarify
  • V základní řadě FREE jsou nově tarify s více daty
  • Základní tarif FREE CZ však nezlevnil a nedostal ani data navíc

Letošní rok bude zapsán jako snaha o změnu tarifních podmínek mobilních operátorů na českém trhu. Jenže ve výsledku se zákazníci prakticky žádného vylepšení nedočkali. Pokud byla alespoň nějaká snaha vidět u T-Mobilu a Vodafonu, tak O2 na změny zcela rezignuje. Právě dnes se rozhodlo, že všem odtajní, jaké změny od 15. června chystá. Dotýkají se například nedávno představeného tarifu SPOLU a nabídky FREE. O2 také ke svým službám připojí i cestovní pojištění.

SPOLU na více datech

Tarifní balíček O2 SPOLU nabízí kombinaci tří tarifů a chytré televize. Operátor se jej rozhodl mírně vylepšit a za sto korunu navíc do něj přidal dvojnásobnou porci dat, tedy 6 GB. Základem je nadále balíček FUPem 3 GB. O2 si SPOLU velmi vychvaluje. Za první měsíc od jeho zavedení se dle vyjádření prodalo tisíce těchto balíčků.

O2 Spolu

„Od poloviny června jsme se proto rozhodli nabídku tarifu O2 Spolu rozšířit. Za stokorunu navíc získají naši zákazníci dvojnásobek dat – 6 gigabajtů. Přidáváme také tarif s 10 gigabajty mobilních dat a 300 minutami mezinárodního volání. Tento tarif pak bude stát 966 korun,“ popisuje Silvia Cieslarová, ředitelka mobilního segmentu v O2 a dodává, že uvedené balíčky je navíc možné v rámci jednoho tarifu O2 Spolu mezi sebou jakkoliv kombinovat.

Revoluce se neopakuje

Vzpomínáte? Před lety to bylo právě O2, které svými tarify FREE odstartovalo mobilní revoluci v České republice. Letos se však nic takového neděje. Vše dokresluje fakt, že základní tarif FREE CZ, nově zvaný FREE 1,5 GB nedoznal změn. Za 749 Kč sice máte neomezené volání, ale stále jen 1,5 GB dat. Co je důvodem? Dle operátora jde o nejpopulárnější balíček a 80 % uživatelů ani nevyužije celý limit. Bohužel každá věc má i druhou stranu mince. Mnozí uživatelé mohou svá data z důvodu malého limitu šetřit, aby si vše před koncem svého období nevyplýtvali.

V nabídce tarifů FREE se objevuje novinka v podobě tarifu FREE 6 GB. Ten lze nazvat alespoň trošku zajímavým. Za 849 Kč získáte neomezené volání a SMS, přičemž rovnou také porci 6 GB dat. Konkurenční Vodafone však nabízí o 1 GB dat více, a to vše o zhruba 70 Kč levněji. Zdá se tak, že O2 soupeřit nepotřebuje. Tarif pro náročné pak představuje FREE 20 GB, který k neomezenému volání a SMS zprávám přihazuje 600 volných minut pro volání do zahraničí a 20 GB dat. Jeho cena je však již závratných 1 699 Kč. Pakliže jste naopak datově velice nenároční, je zde tarif FREE 200 MB s neomezeným voláním a SMS do všech sítí a symbolickými 200 MB dat. Jeho cena je 499 Kč. Pro srovnání uveďme, že za podobnou cenu získáte u slovenského operátora 4ka data zcela neomezená.

O2 FREE Tarify

Z důvodu změn roamingu budou zákazníci O2 moci všechny služby v zemích EU od poloviny června čerpat bez příplatku stejně jako doma. Nabídka nových tarifů začne platit od 15. června 2017. Z nabídky také zmizí dosavadní tarify FREE Evropa a FREE Evropa data XL, které by v nabídce neměly příliš smysl. Nahrazeny budou tarify FREE 10 GB a FREE 20 GB. O2 zákazníky zmíněných tarifů informuje o změně a dovolí jim případně ukončit smlouvu bez sankce.

Cestovní pojištění

O2 navíc k novinkám u tarifů nabízí také Chytré cestovní pojištění v mobilu. Po jeho sjednání se pojištění zákazníkům automaticky aktivuje pokaždé, když se telefon přihlásí do zahraniční sítě. Klientům to zjednodušuje cestování za hranice, jelikož nemusí na své pojištění myslet a řešit jej před každou cestou zvlášť.

Pro cesty do zahraničí začne začne O2 od poloviny června také nabízet nový jednorázový datový balíček Top Svět, který nabídne 150 MB mobilních dat za 499 korun ve více než dvaceti nejoblíbenějších světových destinacích mimo území Evropské unie.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
pet
cokoliv nad 1000 kc jde nazvat jedine vulgarne!
Leoš
Jdu blejt
Jan Enter
Jan Enter
Bože, to je pecka, přímo mezi oči ... ;-)
Odur
Nič nové, orange s tým v*jebal zasa na Slovensku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze