O2: Pod stromečkem dominoval Samsung, Huawei, Lenovo a Apple

2

Vánoční čas je tradiční doba koupě nových telefonů, které často nadělujeme svým blízkým či přátelům. Nejinak tomu bylo také letos, což naznačují čísla zveřejněná operátorem O2. Pod stromečkem pak lidé nacházeli především modely nejznámějších značek.

O2

V průběhu letošního prosince se do mobilní sítě O2 nově přihlásil rekordní počet telefonů – přes 260 tisíc. Většinu příček v první desítce obsadily telefony s podporou rychlého internetu LTE. Mezi těmi dominovaly značky Samsung, Huawei, Lenovo a Apple.

TIP! O2 spustilo v reálném prostředí 4,5G s teoretickými rychlostmi až 1,2 Gb/s

Počet nových telefonů

„Náš e-shop oproti běžnému období zaznamenal trojnásobný růst prodejů,“ popisuje Jindřich Fremuth, ředitel divize Rezidentní zákazníci v O2. Největší zájem měli zákazníci o prémiové modely (především Huawei P9, Samsung Galaxy S7 a Apple iPhone 7) a telefony střední třídy ( Huawei P9 Lite a Samsung Galaxy A3 (2016)). Více se prodávají také chytré hodinky, zejména Apple, Samsung a Garmin.

Úspěšná je taktéž letošní vánoční nabídka pro zákazníky O2, který se týká dat navíc a volání. 30 GB dat navíc si už vyzvedlo přes 70 tisíc zákazníků, kteří tak získají během tří měsíců vždy 10GB datový balíček. Podobně úspěšné je neomezené volání zdarma.

Zdroj: tisková zpráva