O2 bude z dokoupitelných balíčků převádět data do dalšího měsíce

3

Nejstarší český operátor dnes oznámil, že ještě v letošním roce zavede převádění nespotřebovaných dat do dalšího měsíce. Jistě vítaná změna se nicméně bude týkat pouze dat, které zákazník získá prostřednictvím dokoupitelných balíčků.

O2

V minulém měsíci O2 zrušilo možnost bezplatného využívání zpomaleného internetu poté, kdy zákazník vyčerpal svůj datový limit. Tato změna se samozřejmě neobešla bez negativních reakcí. Jedinou možností, jak data nadále využívat, bylo obnovit si váš datový balíček. V ten moment však uživatel mohl narazit na problém, kdy nově zakoupený balíček do konce původního zúčtovacího období spotřeboval jen z části. Nespotřebovaná data pak zcela propadla. To se však brzy změní.

TIP! O2 v srpnu: Honor 7 Lite, Lenovo Vibe K5 Plus a slevy na iPhone

Operátor dnes oznámil, že počínaje 25. říjnem 2016 bude nespotřebovaná data z obnovených balíčků převádět do dalšího měsíce. O2 bude převádět data dokoupená v rámci automatické obnovy datového objemu i z jednorázových datových balíčků všem zákazníkům, kteří u O2 využívají smluvní služby – jak rezidentním, tak firemním. „Touto změnou reagujeme na komentáře a dotazy našich zákazníků. Díky převodu dat už se nebudou muset bát, že jim obnovená data propadnou,“ popisuje generální ředitel O2 Tomáš Budník. Výjimku tvoří pouze zahraniční datové balíčky, kterých se tato změna netýká.

V praxi to znamená, že pokud si u tarifu FREE CZ obnovíte datový balíček týden před koncem zúčtovacího období a stihnete spotřebovat jen 1 GB, převede vám O2 zbylých 0,5 GB do dalšího měsíce. Během něj tak budete mít k dispozici 2 GB mobilních dat s tím, že nejprve se spotřebují přenesená data z předchozího období. Aktuální objem dat uvidíte v online samoobsluze Moje O2. Při vyčerpání 80 % a 100 % objemu dat budete i nadále informováni pomocí SMS.

Zdroj: Tisková zpráva O2